NOKIAN TYRES HAKKAPELIITTA C4

Dubbat vinterdäck i premiumklass för lätta lastbilar

Transportera eller res och njut av vintern. Våra nya däck för lätta lastbilar och husbilar, utvecklade för krävande och mångsidig vinteranvändning, gör vardagen enklare för yrkesförare och ger fritidsförare lugn och ro.

Hitta de däck som passar dig bäst

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Hur kontrollerar du din däckdimension

Däckdimensionen som passar till din bil anges i form av både nummer och bokstäver, exempelvis 205/55 R 16 94 V XL. Du kan kolla den rätta dimensionen på däcksidan på dina nuvarande däck eller på din bils instruktionsbok.

  1. Bredd exempelvis 205
  2. Höjd exempelvis 55
  3. Fälgstorlek exempelvis 16

Rostfritt vintergrepp

Nokian Tyres Hakkapeliitta® C4 dubbdäck klarar allt som vintern innebär. Avancerade kvadratiska dubbar i rostfritt stål garanterar kontrollerad, Hakkapeliitta-aktig körkänsla och överlägset grepp på både is och snö.

  • Unikt grepp på is och snö – kvadratiska dubbar i rostfritt stål erbjuder grepp och slitstyrka
  • Precist, balanserat och stabilt under tung belastning
  • Längre livslängd, Aramid-förstärkta däcksidor erbjuder extra slitstyrka även vid tyngre belastning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Passar även för elbilar
Passar även för elbilar
elbilar hakkaskydd
Hakkapeliitta C4

Recen­sioner

Betyg 4.7 baserat på 29 kundrecensioner


Toppendäck

Harry L • 9 månader sedan

Har nu kört genom Europa med dom nya däcken. Jag är jättenöjd .Är dom bästa däcken som jag har haft på husbilen. Går tyst och bilen känns stabil. Ps Har kört husbil ca 25000mil.

jag rekommenderar denna produkt

Var detta omdöme till nytta?
1
0

Det Bästa vinterdäcket jag någonsin haft på mina skåpbilar.

Tony R • 18 månader sedan

Nokia C4 ger ett Mycket bra fäste på Is och Snö, och är mycket riktningsstabilt när man kör på oplogade vägar och forcerar snösträngar på större vägar. Aningen hög ljudnivå från dubbarna när man kör på asfalt, och det accepterar jag när däcket har så fantastiskt bra prestanda i övrigt. Jag kör ofta med 200-700Kg last i skåpet, så för mig är däckens grepp på Is och Snö mycket viktigt. Att Hakkaskyddet gäller ner till 4mm mönsterdjup är ett stort ekonomiskt +, det är lätt hänt att ett däck skadas när man kör på Industriområden. Eller på vägar där hålen är djupa med vassa asfaltkanter. Slutligen Däckens Pris?: Ja. Nokia C4 kostar lite mer än däck med mycket sämre prestanda på Is och Snö. Var och en får avgöra om Nokia C4 är värd merkostnaden...men...Ni kommer att förbanna er själva när ni står i backen och slirar eller åker av vägen i en kurva för att däcken ni i stället valde inte har de grepp ni behöver.

Var detta omdöme till nytta?
1
0

Inga fler recensioner
Inga recensioner
Söker fler recensioner
Error loading reviews.

Däckdimensioner

185/65 R 15 C 97/95R

maximal belastning 730 kg, Maxhastighet 170 km/h

195/70 R 15 C 104/102R

maximal belastning 900 kg, Maxhastighet 170 km/h

205/70 R 15 C 106/104R

maximal belastning 950 kg, Maxhastighet 170 km/h

215/65 R 15 C 104/102R

maximal belastning 900 kg, Maxhastighet 170 km/h

VI REKOMMENDERAR ÄVEN DESSA DÄCK FÖR ELBILAR OCH HYBRIDER

Rätt val av däck kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess potential ännu mer. Vårt omfattande produktsortiment på över 400 däck erbjuder unikt grepp och skandinavisk sinnesro. Vi har högkvalitativa vinter- och sommardäck speciellt utvecklade och testade för användning på elbilar.

Balanserad körning

Det utmärkta, balanserade greppet i robusta Hakkapeliitta C4 garanteras av avancerad dubbteknik från världens nordligaste däcktillverkare. Särskilt för tunga skåpbilar är maximering av grepp i sidled viktigt för att behålla kontrollen över fordonet med hög prestanda under plötsliga undanmanövrar och inbromsning. De kvadratiska dubbarna i rostfritt stål har ett fast grepp och varar även efter flertalet mil. De nya dubbarna är tåligare mot korrosion och slitage som orsakas av saltade vägar och fukt. Ett säkert vintergrepp uppnås även genom det ökade antalet dubbar och de olika lamelldjupen och storlekarna på mönsterblocken.

Stabilt och tåligt i alla väder

Varor och människor måste kunna röra sig tillförlitligt och säkert hela året. Den lättkontrollerade nya mönstermodellen kan säkert hantera ishalka, vatten och slask lika bra. De olika storlekarna på mönsterblocken och den tydliga pilliknande designen i mittområdet, med stödribbor, erbjuder välbehövligt grepp och stabilitet när det behövs som mest. Datoroptimerad dubbfördelning möjliggör lägre däckljud, eftersom effektvågorna från enskilda dubbar inte förstärker varandra. Ljudnivån håller sig behagligt låg, och förbättrar därmed körkomforten, särskilt under långa resor.

Slitstyrka och effektivitet för proffs och resenärer

Lätta lastbilar och husbilar kräver mycket av däck. Fordonen är tunga och de körs vanligen fullastade på dåliga vägytor och längs grusvägar med många gropar. Livet blir enklare för de hårt arbetande yrkesförarna och resenärerna genom den balanserade körkänslan och slitstyrka i toppklass. Slitstyrkan för den nya produkten är maximerad tack vare Nokian Tyres unika Aramid Sidewall-teknologi som skyddar mot stöt- och skärskador, en stabil stomme och stark gummiblandning som använder det senaste inom gummiblandningsteknik.

Utmärkt väggrepp på is och snö

De moderna, slitstarka, kvadratiska dubbarna av rostfritt stål garanterar utmärkt grepp när kilometerna blir fler. Dubbarna har flera kanter för att maximera kontaktområdet både i sidled och laterala riktningar som turas om att förbättra greppet för dubbarna på halkiga vägar.

Behagligt däckljud

Optimerad placering av dubbarna håller ljudet behagligt lågt, vilket förbättrar körkomforten, särskilt i höga hastigheter.

Bättre grepp på snö

Snow Grip Booster. Skärningarna på båda sidorna av mittenblocken i slitbanans mittparti ger skarpare kanter för bättre snögrepp, både i färdriktning och sidled.

HAKKASKYDD IFALL DÄCKET GÅR SÖNDER

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskydd ersätter ett däck som går sönder och som inte kan repareras, helt utan kostnad!

FÖR MEDIA

FÖR MEDIA

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du källmaterial som lanseringar, foton och videor med vår nya produkt. Allt material är kostnadsfritt så länge källan omnämns.

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

Ett förstklassigt däck sparar bränsle, tillverkas på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och ljud – och är snyggt. Tuffa körförhållanden överraskar inte heller på sommaren när du förlitar dig på utbudet av säkra och hållbara Nokian Tyres-sommardäck.

FÖR MILJÖN

FÖR MILJÖN

Hållbarhet är en viktig del av företaget. Både säkerhet och miljövänlighet tas i beaktande under däckets hela livscykel. Och precis som alla våra produkter har Nokian Tyres Hakkapeliitta C4 utvecklats med hållbarhet i åtanke.