BMW däck - Hur väljer du rätt däck till din bil?

BMW däck - Hur väljer du rätt däck till din bil?

Hitta de däck som passar dig bäst

BMW är en välkänd tysk biltillverkare med ett brett utbud av modeller, från praktiska stadsbilar till kraftfulla sportbilar och lyxbilar på premiumnivå.

Vi har samlat våra bästa tips och rekommendationer när du ska välja däck till din BMW. Du bör välja däck för din BMW baserat på modellen, tillverkarens rekommendationer och dina körvanor. Du kan också be om hjälp med att välja däck från din närmaste Nokian Tyres återförsäljare.

Detta bör du överväga när du väljer däck till din BMW:

Det breda utbudet av BMW-modeller innebär att alla däckmodeller inte passar alla bilar och körsätt. Här är några aspekter som du kan tänka på för att välja rätt däckmodell:

användning

Hur du använder din bil påverkar vilken typ av däck du bör välja. Vissa bilar i BMW:s omfattande sortiment är gjorda för hög prestanda och sportighet, medan andra är praktiska fordon utvecklade för energieffektivitet.

Genom att välja rätt däck kan du betona de köregenskaper som är viktiga för just dig. Om du har en sportig BMW med stark motor och värdesätter exakt styrkänsla rekommenderas du att välja däck som passar för sportig körning. För sommardäck erbjuder vi till exempel Nokian Tyres Hakka Black-serien med maximalt grepp i extrema väderförhållanden.

Om du värdesätter bränsleeffektivitet och miljövänlighet kan du påverka dessa faktorer genom valet av däck. Däck med lågt rullmotstånd minskar bränsleförbrukningen och hållbara däck med optimerade gummiblandningar kan hålla tusentals kilometer längre än genomsnittliga däck.

Körsystem

BMW är traditionellt känt för bilar med bakhjulsdrift, men detta har förändrats betydligt under det senaste decenniet. Numera tillverkas bilar med bakhjulsdrift, framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, beroende på modell.

Fordonets drivsystem påverkar kördynamiken och valet av däck. I bilar med fyrhjulsdrift bör varje däck ha en omkrets så nära varandra som möjligt, för att säkerställa korrekt funktion av fyrhjulsdrift-systemet. Genom att hålla dig inom tillverkarens rekommenderade däckstorlek kan du vara säker på att välja rätt storlek på däcken.

Bilens prestanda

BMW skapar bilar i olika effektklasser, från ekonomiska och energieffektiva bilar till högpresterande och sportiga bilar. Bilens prestanda bör beaktas när man väljer däck. En kraftfull bil kräver däck som kan hantera kraften och överföra den säkert till väglaget.

Till exempel är Nokian Tyres Hakka Black 3 däcken lämpliga för sportig körning och kraftfulla bilar. De är ett utmärkt val för daglig körning med många BMW-modeller. För vinterdäck erbjuder Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 däcken ett starkt och säkert grepp för acceleration och filbyten med en BMW.

Bilens vikt

BMW:s utbud av fordon inkluderar ett brett spektrum av modeller, från små stadsbilar till stora SUV:ar och lyxbilar.

Bilens vikt är en viktig faktor att överväga vid val av däck. Det finns en betydande skillnad i lastkapacitet och belastningsklass mellan olika däck. Din bils vikt ställer vissa kriterier för däcken.

Lägg särskild vikt vid batteriets tyngd i BMW:s elbilar. Detta kräver ofta däck med en högre belastningsklass.

Fordonets drivlina

BMW:s utbud inkluderar bensindrivna bilar, laddhybrider och helt eldrivna bilar. Drivlinan på bilen bör man alltid ta hänsyn till när man väljer däck, så att däckens egenskaper kan uppfylla begränsningarna och behoven som drivlinan har.

För elbilar bör du överväga det höga och nästan omedelbara vridmomentet som erbjuds av den elektriska drivlinan. Detta gör att du måste välja däck med tillräcklig prestanda för din bils drivlina.

Om du vill maximera din räckvidd på en enda laddning måste du välja däck med ett lågt rullmotstånd. Det kommer att minska din bils energiförbrukning och förlänga räckvidden.

Vilka däck passar till BMW?

Nokian Tyres tillverkar flera däckmodeller som är lämpliga för BMW. Vi har listat några av våra mest populära däckmodeller nedanför. Läs mer om vilken körstil de passar bäst till.

Observera att endast vissa av följande däck finns tillgängliga i rätt storlek för din bil. Du kan enkelt kontrollera vilka däckmodeller som finns tillgängliga för din bil med hjälp av däcksöknings-funktionen ovanför. Välj din bilmodell och motor.

Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black serien är skapad för högpresterande bilar och ger bästa möjliga körkänsla. Nokian Tyres Hakka Black 3 erbjuder ett extremt grepp både på torra och våta väglag. Du får en precis och stabil körkänsla samtidigt som ett utmärkt grepp möjliggör en exakt och säker manövrering av bilen i kurvor och filbyten.

Hakka Black 3 är särskilt lämplig för kraftfullare BMW-bilar men även ett utmärkt val för hybrid- och elbilar. Låt aldrig däcken begränsa prestandan på din bil. Välj istället ett säkert däck som ger dig det mesta av din bil.

Nokian Tyres Hakka Blue 3

Nokian Tyres Hakka Blue 3 är ett premiumsommardäck utformat för de varierande väderförhållandena i norr. Dessa erbjuder bästa möjliga körkomfort samt en låg ljudnivå utan att kompromissa med vare sig säkerhet eller grepp.

Hakka Blue 3 presterar bra i alla kör- och väderförhållanden, oavsett om det rör sig om kraftigt regn eller snabb körning på torr asfalt. Hakka Blue 3 är ett säkert och balanserat val för en vardaglig körning, samtidigt som däcken är väl lämpade för hybrid- och elbilar.

Nokian Tyres Hakka Green

Nokian Tyres Hakka Green 3 är ett passande val för ekonomiskt medvetna och miljövänliga förare. Hakka Green däcken gör miljövänligare körning möjlig, genom att erbjuda ett lågt rullmotstånd och genom att de innehåller en mycket hållbar gummiblandning.

Lågt rullmotstånd innebär lägre bränsle- eller elförbrukning, vilket låter dig åka längre för samma kostnad. När det kommer till hybrid- och elbilar innebär detta värdefulla extra kilometer utan att behöva ladda bilen.

Hög hållbarhet hjälper dig att spara pengar genom att förlänga livslängden på dina däck. Du kan köra på Hakka Green 3-däck en säsong längre än andra däck, vilket minskar kostnaderna för däck och minimerar miljöpåverkan.

Vinterdäck för BMW

Att köra en BMW på vintervägar kräver däck med ett exceptionellt grepp. Välj dubbdäck eller odubbade vinterdäck utifrån dina körvanor och den typiska körningen i din miljö.

Dubbdäck är det rätta valet när man kör mycket på isiga vägar och i utmanande vinterförhållanden. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 dubbdäck har double stud-teknologi, vilket säkerställer den högsta säkerheten och prestandan när det kommer till att köra på is och snö. Dubbarna i mitten håller greppet när man accelererar och bromsar, medan dubbarna i axelområdet säkerställer grepp i kurvor och filbyten.

Odubbade vinterdäck erbjuder en bekväm och ljuddämpad körning samt ett bra grepp på snöiga vägar. Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 däck med Arctic Grip Crystals i mönstret ger ett utmärkt grepp på isigt väglag.

Vilka däckstorlekar passar till BMW?

Hitta rätt däckstorlek för din BMW med hjälp av sökverktyget längst upp på den här sidan. Välj din bilmodell och motor, så kommer sökningen att visa dig däckspecifikationerna som din bil fabrikslevererades med. Du kommer även att få rekommendationer för däck som passar till din bil.

Om däck- eller hjulstorleken på din bil har ändrats, till exempel av den föregående ägaren, kan det hända att däckstorleken för din bil inte blir listad i sökresultaten. Du kan enkelt fastställa storleken på de däck som för närvarande sitter på din bil genom att se den yttre kanten av däcken.

Om du är osäker på vilka däckstorlekar som är lämpliga för din bil eller om du inte vet vilka däck du ska välja, kan du få hjälp från vår närmaste återförsäljare. Våra kunniga säljare hjälper dig gärna med att välja Nokian Tyres produkter som passar för just din bil.

 

hitta däcken som passar bäst till din bil