Volvo Däck - Så väljer du rätt däck till din bil

Volvo Däck - Så väljer du rätt däck till din bil

Hitta de däck som passar dig bäst

Volvo är en svensk biltillverkare som är känd för sitt fokus på säkerhet, innovation och nyligen även miljövänlighet. Välj högkvalitativa däck som presterar väl under nordiska förhållanden, för att bibehålla din bils säkerhet på högsta möjliga nivå.

Här är några rekommendationer när du ska välja däck till din Volvo.

Detta bör du överväga när du väljer däck till din Volvo

Volvo erbjuder ett omfattande utbud av bilar, mindre stadsbilar såväl som stora SUV:ar. Olika bilar och körstilar kräver olika typer av däck med varierande egenskaper. Här är några saker som du bör överväga när du väljer däck till din Volvo:


Drivlina

Din bils drivlina är inte bara en väsentlig del av dess kördynamik utan spelar också en avgörande roll vid val av däck. De flesta nya Volvobilar är framhjuls- eller fyrhjulsdrivna, men det finns också bakhjulsdrivna modeller.

För fyrhjulsdrivna modeller är det viktigt att se till att rullomkretsen för fram- och bakaxel-däck inte skiljer sig åt. Detta förhindrar onödig belastning på fyrhjuls-drivsystemet och säkerställer dess korrekta funktion.

Du kan säkerställa däckens kompatibilitet genom att hålla fast vid den däckstorlek som rekommenderas av Volvo eller genom att dubbelkolla vilken däckstorlek som bäst passar hos en Nokian Tyres återförsäljare.

Drivlina och Prestanda

Volvos utbud erbjuder bilar utrustade med både förbränningsmotorer och elektriska drivlinor. Ta hänsyn till bilens drivlina när du väljer däck, eftersom den påverkar faktorer som vikt och prestanda.

Volvobilar som är utrustade med elektriska drivlinor är generellt sett tyngre på grund av batteriernas vikt. Därför är det viktigt att se till att däcken har tillräcklig lastkapacitet när du ska välja nya.

Prestandan hos Volvomodeller bestäms till stor del av drivlinan, med de kraftfullaste modellerna som antingen är hybrid eller helt elektriska. Hög effekt och vridmoment från den elektriska drivlinan kräver däck med bra grepp för att säkerställa säker hantering.

I helt elektriska bilar är det också viktigt att uppmärksamma rullmotståndet hos däcken, eftersom det rätta däckvalet kan bidra med extra körsträcka på en enda laddning.


Vilka sommardäck passar till Volvo?

Genom att välja högkvalitativa sommardäck som passar din körstil och din bil säkerställer du en optimal körning.

Här nedan finns några modeller från Nokian Tyres som är tillgängliga för Volvo, tillsammans med en beskrivning av var och ens egenskaper. Observera att alla däck inte är tillgängliga i alla däckstorlekar.

Vi rekommenderar att du kontrollerar tillgängliga däckmodeller för din bil med hjälp av sökverktyget högst upp på sidan eller genom att kontakta din närmaste Nokian Tyres återförsäljare.


Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black serien erbjuder sommardäck designade specifikt för högpresterande personbilar och erbjuder prestanda på premiumnivå.

Nokian Tyres Hakka Black 3 ger utmärkt grepp på både våta och torra ytor, vilket säkerställer en säker körning i Sveriges ständigt skiftande väderförhållanden. Dessa däck har en precision i styrresponsen som passar utmärkt för sportig körning och möjliggör en bra kontroll på kurviga vägar och vid filbyten på motorvägar.

Volvomodeller utrustade med kraftfulla drivlinor, såsom de senaste hybridmodellerna, kan utnyttja sin prestanda till fullo med rätt däck. Med däck med ett bra grepp kan du säkert och effektivt överföra kraften från din bil till vägen, vilket gör att du kan njuta fullt ut av din körupplevelse.

Hakka Black 3 serien inkluderar också Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV, som är speciellt designade för SUV:ar med en högre lastkapacitet.

Nokian Tyres Hakka Green 3

Nokian Tyres Hakka Green 3 är ett miljövänligt sommardäck som inte kompromissar med säkerheten. Däcket ger en stabil och säker körupplevelse på alla väglag, oavsett om det är vått eller torrt.

Hakka Green 3:s miljövänlighet återspeglas i dess utmärkta hållbarhet och låga rullmotstånd. Det låga rullmotståndet gör att din bil rör sig framåt med mindre kraft, vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. I elbilar översätts lägre rullmotstånd till ännu längre räckvidd på en enda laddning.

Däckets sammansättning gör Hakka Green 3 upp till 35% mer hållbara än sin föregångare, vilket möjliggör upp till 10 000 kilometer extra körsträcka på samma däckuppsättning. Genom att köra med dessa däck sparar du pengar och bidrar till miljömässig hållbarhet genom att förlänga livslängden på dina däck.


Nokian Tyres Hakka Blue 3

Nokian Tyres Hakka Blue 3 är ett sommardäck av premiumkvalitet som upprätthåller stabilitet under alla förhållanden. Det erbjuder en kombination av körkomfort, tystnad och säker körning.

Det mönster som är baserat på Dry Touch 3.0-konceptet avlägsnar vatten mellan däcket och vägen på ett effektivt sätt, vilket förhindrar vattenplaning. Det utmärkta våtgreppet gör Hakka Blue 3 däcken till ett utmärkt val för de skiftande väderförhållandena i norr.

Teknologierna som använts i däcket minskar ljudnivåerna och förbättrar körkomforten för Volvo bilar. Du kan njuta av en tyst färd även på slitna och ojämna vägar.


Vilka vinterdäck passar till Volvo?

Förutom att köra defensivt och försiktigt är valet av högkvalitativa vinterdäck en av de viktigaste säkerhetsfaktorerna under körning i vinterförhållanden.

Nokian Tyres erbjuder de ikoniska vinterdäcken Hakkapeliitta, dessa finns tillgängliga i både dubb- och dubbfria versioner. De är designade för nordiska väderförhållanden och säkerställer en trygg körning på snö, is och slask. Med dessa däck kan du nå din destination säkert oavsett väderförhållanden.

Våra moderna vinterdäck är inte bara säkra utan även avancerade när det gäller körkomfort. Med våra tysta vinterdäck kan du fullt ut njuta av komforten i din Volvo även på vintern. Vi erbjuder också vinterdäck som är speciellt designade för elbilar, med lågt rullmotstånd och högre lastkapacitet.


Nokian Tyres Hakkaskydd för Volvo däck

När du köper Nokian Tyres Hakka- eller Hakkapeliitta däck får du också en unik service, Hakkaskydd. Hakkaskyddet ger dig rätt till ett kostnadsfritt ersättningsdäck om ett korrekt använt däck blir skadat av misstag. Du kan lösa in ersättningsdäcket hos vilken Nokian Tyres återförsäljare som helst i Sverige, Finland eller Norge. Aktivera ditt Hakkaskydd inom två veckor efter att du har köpt Hakka- eller Hakkapeliitta däck för att ta del av tjänsten. Hakkaskyddet är giltigt i ett år från däckets inköpsdatum.


Vilka däckstorlekar passar till Volvo?

Under åren har Volvo erbjudit dussintals olika bilmodeller med olika däck- och hjulkombinationer. Använd bilvarumärkes-filtreringen högst upp på den här sidan och välj din bilmodell och motor. Sökningen kommer att lista alla däckstorlekar som Volvo har fabrikslevererat för din valda bilmodell.

Din bil kanske inte längre har däck som matchar den ursprungliga däckstorleken, eftersom däckstorleken kan ha ändrats av exempelvis en tidigare ägare. Du kan enkelt fastställa rätt däckstorlek genom att undersöka storleksmarkeringarna på dina nuvarande däck.

Om du behöver hjälp att välja däck eller är osäker på de lämpliga däckstorlekarna för din bil hjälper Nokian Tyres återförsäljare dig gärna. Våra återförsäljare har kompetens för att hjälpa dig med alla aspekter av däckval och montering.

 

hitta lämpliga däck till din volvo