tis juni 25 11:00 2019 i kategori Företagsnyheter

Kroppar av stål tävlar i Lahtis i Finland – Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland midnatt-tävling för andra gången

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland arrangeras den 29 juni i Lahtis i Finland. Tusentals triathlon-entusiaster från hela världen deltar i tävlingen. Du kan följa tävlingen online.

IRONMAN arrangerades i Finland för första gången förra sommaren. Den mycket populära tävlingen såldes ut även i år och cirka 2 000 triathlon-entusiaster kommer att stå på startlinjen den 29 juni.

Det speciella med denna tävling är den sena starttiden. Deltagarna kommer i mål vid midnatt efter den 113 kilometer långa tävlingen med simning, cykling och löpning som delgrenar.

Nokian Tyres är även i år evenemangets huvudpartner. Partnerskapet är ett utmärkt sätt att visa hur roligt det är att vara rörlig, oavsett om man är amatör eller professionell utövare. Triathlon innebär gemenskap, att hjälpa varandra och att utmana sig själv, värden som även Nokian Tyres delar.

– Förra årets tävling var mycket lyckad och presenterade Nokian Tyres väl bland alla deltagare och entusiaster. Evenemanget är också ett bra sätt att uppmuntra våra medarbetare och partners att satsa på sitt välmående och även utmana dem att pröva på sina gränser, säger Antti-Jussi Tähtinen, Vice President of Marketing på Nokian Tyres.

Uppmuntrar medarbetare

Många av Nokian Tyres medarbetare deltar i tävlingen, bolagets President och COE inkluderad. En av deltagarna är Kalle Mikkonen, ex-kanotist, som arbetar som teknisk produktutvecklare. Som kanotist har han under många år tävlat i världstoppen och avslutade sin aktiva tävlingskarriär efter olympiska spelen i Peking 2008.

Första gången han deltog i triathlon var förra året i den traditionella tävlingen Nokian Tyres Hakkapeliitta Triathlon. 

– Jag upptäckte att jag saknade fokuseringen som jag hade när jag utövade sport professionellt, även om bra resultat egentligen inte längre är så viktigt. Jag kommer att delta i Ironman i Lahtis med entusiasm och nyfikenhet, jag vill helt enkelt se vilka erfarenheter tävlingen kommer att ge mig, säger Mikko Mikkonen. 

Träning har blivit en livsstil för Mikko Mikkonen som gör att han mår bra både på jobbet och hemma. Han deltar aktivt i de fysiska aktiviteter som hans arbetsgivare erbjuder och deltar i de olika evenemang för medarbetare som Nokian Tyres arrangerar. 

– Jag tränar regelbundet och sätter ett stort värde på att min arbetsgivare uppmuntrar till en aktiv livsstil och erbjuder möjligheter för det. Jag gillar också att träna tillsammans med mina barn för att lära dem grunderna för en aktiv livsstil. 

Springer med ett däck

IT-entreprenören Jussi Kallioniemi är med i Nokian Tyres tävlingsteam och kommer att sprida lite färg på Ironman i Lahtis. Han planerar nämligen att springa löpdelen på 21 kilometer bärandes på ett däck. 

På Ironman kommer Jussi Kallionimi att förbereda sig för höstens spektakulära Guinness World Record-försök i att putta på en bil som väger 1 880 kilo och som har Nokian Tyres däck på en engelsk mil (1,61 km). 

För att kunna slå det tidigare rekordet krävs en stark tro på sina möjligheter och mod att prova på något nytt och annorlunda. Samma kreativa, orubbliga attityd är också en av hörnstenarna bakom Nokian Tyres framgångar och tillväxt. 

Mer information: www.nokiantyres.se

Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing, [email protected], tel. +358 10 401 7940