Frågor och svar om Nokian Tyres manipulation av test i tidningar

Frågor och svar om Nokian Tyres manipulation av test i tidningar

Nokian Tyres meddelade den 24 februari 2016 att rutinerna för däcktester tidigare år inte alltid har varit i linje med Nokian Tyres sätt att arbeta. Vi har öppet erkänt att vi har gjort fel och har bett om ursäkt för det. Vi har också ändrat våra arbetssätt.

Däcktester, som de nordiska, ryska och europeiska stora biltidningar har gjort, har varit pålitliga sedan flera år. Oberoende däcktestare har grundligt testat våra premiumprodukter som vi har lanserat under de senaste år och testdäcken har antingen köpts hos däckåterförsäljare eller deras prestanda har säkerställts med hjälp av nya tester.

Vi betonar att alla våra produkter har alltid varit mycket säkra och av hög kvalitet.

Att vara transparent är oundvikligt och är till gagn för alla, speciellt för konsumenterna

Däcktester som oberoende bilmedier och konsumentorganisationer gör ökar konsumenternas säkerhet avsevärt och de påverkar också utvecklingen av däck i Europa. Däcktestare ställer sina mål och uppmärksammar viktiga säkerhetsegenskaper i sina däcktester.

Fullständig transparens och etisk agerande är viktigt för alla som arbetar med däcktester. Det är till gagn både för konsumenter, test organisationer, finansiärer och tillverkare. På det sättet kan vi garantera att konsumenterna kan lita på däcktester och att de kan köra med säkra däck även i framtiden. Vi har föreslagit att vi tillsammans skulle ta fram etiska regler för däcktester för hela däckbranschen. Hur som helst kommer vi själva att ta fram sådana regler.