Tesla däck

Tesla däck

Teslas moderna, högpresterande och praktiska elbilar har blivit mycket populära i Sverige. Vikten av en elbil samt det höga och snabba vridmomentet från elmotorn bör beaktas när man väljer däck. Vi har sammanställt en kort guide för att hjälpa dig att välja däck till din Tesla.

Hitta de däck som passar dig bäst

Detta bör du överväga vid val av Tesla-däck

Tesla kan använda samma typ av däck som vilken vanlig bensindriven bil som helst, så länge däcken har tillräckligt stor belastningskapacitet och är i rätt storlek.

När du väljer däck till elbilar har du möjlighet att förstärka fordonets prestanda genom att välja tystare däck med lågt rullmotstånd, samt miljövänliga däck. För en sportigare körstil rekommenderas det att du väljer däck med exceptionellt grepp som effektivt kan överföra det omedelbara vridmomentet från elmotorerna till vägen.

Nokian Tyres tillverkar speciellt utformade däck för behoven som elbilar har. Dessa däck framhåller säkerhet, utmärkt grepp och ovanstående nämnda egenskaper.

Nedanför finner du våra rekommendationer för Tesla däck. Om du behöver ytterligare hjälp med däckval eller har andra frågor rörande däck, kan du kontakta din närmaste Nokian Tyres-återförsäljare.

Vilka sommardäck är lämpliga för Tesla?

När man väljer sommardäck för Tesla är det viktigt att inte nöja sig med vilka däck som helst, eftersom elbilar ställer högre krav på däck jämfört med vanliga bensindrivna bilar.

Särskilt för högpresterande elbilar, såsom Tesla, är det viktigt att ta hänsyn till det höga och omedelbara vridmomentet som möjliggörs av elmotorn. Detta kräver däck med bra grepp, både på torra och våta ytor.

Tänk också på däckens belastningskapacitet och belastningsindex, eftersom många Teslamodeller väger mer än genomsnittliga personbilar. Detta på grund av det stora batteriet som krävs för elmotorn. Välj däck som är utformade för bilens viktklass.

Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black 3 är premiumsommardäck speciellt utformade för högpresterande bilar.

Hakka Black 3 lyfter fram en precis hantering och körkänsla, liksom ett extremt bra grepp oavsett väderförhållanden. Hakka Black 3 är särskilt lämpligt för högpresterande Teslas med högt vridmoment. Det ger maximalt grepp på både torra och våta ytor.

I varje fas av Hakka Black 3:s livslängd tas säkerhet och miljövänlighet i beaktande. Som ett resultat erbjuder däckstrukturen förstklassiga köregenskaper även när de är slitna.

Hakka Black 3-däck finns också i en SUV-version speciellt utformad för SUV:ar, som Tesla Model X och Y. Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV däck har en högre belastningskapacitet än de vanliga Hakka Black 3-däcken, och det finns också däckstorlekar med högre profil.

Nokian Tyres Hakka Green 3

Nokian Tyres Hakka Green 3 är miljövänliga sommardäck utformade för varierande nordiska väderförhållanden, vilket ger en säker och ekonomisk körning. Hakka Green 3 däcken är också lämpliga för små- och medelstora elbilar, såsom Tesla Model 3.

Hakka Green 3 är ett utmärkt val för förare av elbilar som vill maximera sin räckvidd på en enda laddning. Hakka Green 3 däckets sammansättning möjliggör kompromisslöst grepp vid våta vägbanor och lågt rullmotstånd. Lågt rullmotstånd innebär lägre energiförbrukning, vilket gör att du kan åka längre på en laddning.

Hållbarheten hos Hakka Green 3-däck har förbättrats med upp till 35 procent jämfört med tidigare modeller. Detta innebär upp till 10 000 extra kilometer på ett däckset. Hållbara däck hjälper dig att spara pengar och minska miljöpåverkan av din körning.

Vilka vinterdäck är lämpliga för Tesla?

Att välja rätt däck är viktigt för att säkerställa en säker körning i Sveriges skiftande vinterförhållanden. Välj däck som är lämpliga för din bil och utformade för nordiska väderförhållanden, för att säkerställa en kontrollerad körning även under de mest extrema väderförhållandena. Detta säkerställer bättre grepp, särskilt vid bromsning på isigt underlag. Nokian Tyres erbjuder ett sortiment av Hakkapeliitta friktions- och dubbdäck. De har utvecklats för nordiska förhållanden, för att ge bästa möjliga grepp under krävande förhållanden.

Valet mellan friktions- och dubbdäck bör baseras på din vanliga körmiljö. Om du främst kör på torr asfalt eller snöiga ytor är friktionsdäck ett utmärkt val. Om din vanliga rutt inkluderar isiga partier eller dåligt underhållna vägar är dubbdäck ett bra alternativ.

För Teslaförare rekommenderar vi speciellt Nokian Tyres Hakkapeliitta vinterdäck designade för el- och hybridbilar. Du känner igen dessa däck genom EV-modellbeteckningen på dem.

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV är ett nordiskt friktionsdäck speciellt utformat för hybrid- och elbilar, SUV:ar och crossovers.

Hakkapeliitta R5 EV fortsätter arvet från Hakkapeliitta vinterdäcken genom att erbjuda ett maximalt grepp och kontroll under alla vinterförhållanden. Arctic Grip Crystal partiklarna på däckets slitbana säkerställer utmärkt prestanda även vid körning på isiga ytor.

Hakkapeliitta R5 EV är ett utmärkt val för Tesla, eftersom däckets egenskaper är anpassade till behoven som elbilar har. Däckets resonansdämpningsteknologi, SilentDrive™, säkerställer en tyst åktur i din elbil, även under vintern. Denna teknologi, baserad på ljudabsorberande skum, minimerar däckbuller utan att kompromissa med prestanda.

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV är ett dubbdäck som utvecklats för behoven som finns hos el- och hybridbilar, med Double Stud teknologi. Double Stud teknologi möjliggör ett konsekvent och pålitligt grepp i samband med acceleration, bromsning, svängning och filbyten.

Med Hakkapeliitta 10 EV kan du njuta av en tyst elmotor även på vintern, eftersom däckets inre yta är klädd med akustisk isolering, baserad på SilentDrive™ teknologin. SilentDrive™ teknologin dämpar och balanserar mängden däckbuller som överförs till kupén.

Hakkapeliitta 10 EV är även lämplig för elbilar, då det har ett lågt rullmotstånd, vilket möjliggörs av den uppdaterade slitbaneblandningen. Dessutom har däckets sidoyta gjorts mer aerodynamisk. Dessa faktorer förbättrar fordonets räckvidd markant under vinterförhållanden.

Vad är rätt däckstorlek för Tesla?

Det enklaste sättet att hitta rätt däck till din Tesla är att använda däcksöknings-funktionen längst upp på denna sida. Du kan söka efter däck baserat på din bilmodell.

Välj bilmodell och kraft för att se listan över däckstorlekar som finns tillgängliga efter fabriksinställningarna. Välj rätt storlek för att hitta rekommenderade däck. Om du är osäker på vilka av dessa däck som för närvarande sitter på din bil kan du kontrollera däckstorleken på sidoväggen på dina nuvarande däck.

Tänk även på att den tidigare ägaren av din bil kan ha ändrat den ursprungliga Tesladäck-konfigurationen och fälgarna. Om du behöver hjälp med att välja rätt däck för din Tesla, kontakta din närmaste Nokian Tyres återförsäljare.

 

hitta däcken som passar din bil bäst