tis januari 26 01:59 2010 i kategori Företagsnyheter

600 Vianor däckverkstäder – 72 i SverigeDen Nokian Tyres ägda däckkedjan Vianor fortsätter att expandera och nyligen öppnades däckverkstad nummer 600 i Kharkov i Ukraina. Vianor växer även i Sverige och totalt finns nu 72 Vianor- och partnerägda verkstäder runt om i landet. Vianor har blivit en av Sveriges och Nordens ledande däckkedjor.

Vianor växer snabbt och finns nu i 19 länder. Flest verkstäder finns i Ryssland och i Ukraina. I Norden finns Vianor utöver Sverige i Norge och Finland. Nokian Tyres äger en del av verkstäderna, men majoriteten är franchising- och partnerverkstäder. I Sverige äger Nokian Tyres 53 Vianor verkstäder och 19 är partnerverkstäder.

– Utvidgningen av Vianor spelar en viktig roll för att uppnå koncernens tillväxtmål. Vianor i Ukraina är ett typexempel på hur en väl planerad samarbetsmodell är lönsamt för båda parter. Jag hälsar vår nya Vianor partnerverkstad i Kharkov varmt välkommen till Nokian Tyres däckkedja. Genom nya Vianor verkstäder får allt fler konsumenter tillgång till branschens bästa produktsortiment och tjänster, säger Kim Gran, vd för Nokian Tyres.

Nokian Tyres är den enda däcktillverkaren i världen som koncentrerar sig på produkter och tjänster som gör bilkörningen säkrare i nordiska förhållanden. Företaget har fyra huvudmarknader: Norden, Ryssland och övriga OSS-länder, Nordamerika samt Central- och Östeuropa. Däckkedjan Vianor har som mål att skapa en stark ställning på marknader som är strategiskt viktiga för Nokian Tyres och i ordnade former öka sitt franchising- och partnernät. Målet för Vianor är att bli en spjutspets för Nokian Tyres fortsatta tillväxt och att bli den ledande däckkedjan på alla marknader.

I Vianors sortiment finns däck för personbilar och distributionsbilar, lastbilsdäck samt tunga däck. Utöver Nokian däck säljer Vianor även andra ledande däckmärken och olika bilrelaterade produkter som till exempel fälgar, batterier och stötdämpare. Vianor verkstäderna byter samt monterar däck och många verkstäder utför även enklare servicearbeten och har ett däckhotell.

För ytterligare information kontakta:

Seppo Kupi, vd, Vianor Holding Oy, tel: +358 10 401 7634, seppo.kupi(at)vianor.com

Olli Nuutila, direktör, franchising, Vianor Holding Oy, tel: +358 10 401 7166, olli.nuutila(at)vianor.com

Mikael Löfstedt, vd Vianor AB, tel: 070 109 30 00, mikael.lofstedt(at)vianor.com

www.nokiantyres.com och www.vianor.se