tor september 21 11:22 2017 i kategori Företagsnyheter

Investering i framtida tillväxt

Byggarbetena på Nokian Tyres tredje fabrik börjar i Nordamerika

Nokian Tyres har haft en grundläggningsceremoni för att fira startskottet för byggandet av sin tredje fabrik. Den nya fabriken kommer att bli företagets första fabrik i Nordamerika.

Byggarbetena på Nokian Tyres tredje fabrik börjar i Nordamerika

Den nya fabriken ska byggas i Dayton (Rhea County) i Tennessee, USA. Fabriken kommer att ha en kapacitet på fyra miljoner däck om året. Möjlighet finns att expandera fabriken i framtiden. Intill fabriken byggs även ett distributionscenter och lager för 600 000 däck. Enligt planerna ska byggarbetena starta i början av 2018 och produktionen ska vara igång år 2020.

– Nokian Tyres investering i Tennessee stödjer våra tillväxtambitioner och förpliktar oss att serva våra kunder på den nordamerikanska marknaden, säger Hille Korhonen, President and CEO för Nokian Tyres plc.

Under ceremonin upprepade Korhonen företagets åtagande om att fördubbla försäljningen i Nordamerika under den kommande femårsperioden. Hon betonade också att Nokian Tyres mål är att vara föregångare när det gäller hållbar produktion och att företaget är en omtyckt arbetsgivare.

Växande global produktportfölj, bättre kundservice

Den nya fabriken kommer att producera däck för personbilar, SUV-bilar och lätta lastbilar. Tennessee-anläggningen kommer att öka produktions- och lagerkapaciteten, vilket gör det möjligt för Nokian Tyres att möta den ökade efterfrågan i Nordamerika. Dayton-fabriken kommer i första hand serva kunder i Nordamerika mer effektivt, men den kommer också förbättra produktionskapaciteten och kundservicen i företagets globala operationer.

– Vi investerar i vår framtida tillväxt. Den totala försäljningen väntas öka och därför krävs ny produktionskapacitet. Alla våra tre fabriker spelar en viktig roll i Nokian Tyres tillväxtplan och de servar alla olika marknader, säger Pontus Stenberg, Vice President of Sales.

– Vi kommer att kunna förstärka vårt globala konkurrensläge genom att använda den senaste tekniken. Den ökande produktionskapaciteten gör det också möjligt att minska våra leveranstider, öka vår produktportfölj och förstärka våra möjligheter generellt för att kunna ge bättre service för våra kunder globalt, säger Stenberg.

Bilder och mer information: www.nokiantyres.se/daytonfactory

Mer information:

Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing and Communications, tel. +358 10 401 7940

[email protected]