ons augusti 19 09:00 2020 i kategori Produktmeddelanden

Däck för regional- och stadstransporter – Nya däckserien Nokian E-Truck 17.5 tar över stadens gator

Mellanstora distributionsbilar och bussar pendlar på gatorna i varje stad och håller människor och varor i rörelse. Nokian E-Truck-seriens lastbilsdäck har visat sig vara ett pålitligt val för långa och medellånga vägtransporter, så varför inte utöka det till att täcka även dessa lättare fordon? Nu är samma ekonomiska kilometrar tillgängliga för region- och stadstrafik med det nya däcksortimentet Nokian E-Truck 17.5. 

Nokian E-Truck familjen är utformad för att ge så många ekonomiska, problemfria kilometrar som möjligt för transporter på huvudvägar året runt. Men stadstrafiken har sina utmaningar, så den nya Nokian E-Truck 17.5-serien med styr- och drivdäck skapades inte bara genom att skala ned befintliga produkter. 

”Vi tog de funktioner som visat sig vara användbara i Nokian E-Truck-däcken, till exempel slitbanemönstrets robusta designer”, säger Teppo Siltanen, produktchef på Nokian Tyres. ”Men vi vidareutvecklade dem och kombinerade det senaste inom designen av slitbanemönster med vår speciella, slitage beständiga gummiblandning.”  

Resultatet – däcken Nokian E-Truck Steer 17.5- och Nokian E-Truck Drive 17.5  presterar bäst på livliga stadsgator. Dessa kommer under andra halvåret 2020 och svarar upp till de utmaningar som stadstrafiken innebär. 

Att manövrera snäva hörn och små torg är inga problem med dessa däck tack vare deras stabila, förutsägbara hantering”, säger Teppo Siltanen. ”3PMSF-märkningen ser också till att ingen vinter kommer att försinka dig.” 

För styraxel 

Nokian E-Truck Steer 17.5 är ett stabilt och pålitligt framdäck för medelstora distributionslastbilar och stadsbussar som har goda hanteringsegenskaper tack vare sitt slitbanemönster med fyra ribbor.  Däckets jämna slitmönster varar under dess långa, problemfria livslängd, och de breda sicksack-spåren minskar effektivt ansamling av stenar. 

För drivaxel 

Nokian E-Truck Drive 17.5-däcket är utformat för året runt-bruk i krävande stadstrafik. För grepp och säker hantering under alla omständigheter har den en tät mönsterklack av specialgummiblandning och en öppen blockdesign med halvöppen skulderdesignOptimerad klackfördelning ger stabilitet för säker och bekväm körning. 

Gjorda för verkliga behov 

Nokian Tyres produkter tillverkas alltid för behov som bestäms av användning i verkligheten – vinterskogsvägar eller steniga schaktningsplatser, för att bara nämna några. Den nya däckfamiljen Nokian E-Truck 17.5 är optimerad för speciella behov – tysta, smidiga transporter med lågt utsläpp och tålighet mot stadstrafikens däckslitage. 

”Stadstrafiken går mot lättare fordon, och det är bra,” säger Teppo Siltanen. ”Det innebär flexiblare trafik och renare luft, så Nokian Tyres vill erbjuda däck som påskyndar förändringen!” 

Mer information finns på 

Manu Salmi, SVP, verkställande direktör, Nokian Heavy Tyres Ltd 

[email protected], tel. +358 10 410 7680 

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tel. +358 10 401 7709 

Mer information och bilder: 

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/e-truckPR 

Produktsida: www.nokiantyres.com/e-truck175/

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy