mån maj 16 12:57 2011 i kategori Företagsnyheter
PRESSINFORMATION 2011-05-16

Däck med senaste teknik för krävande arbetenNokian Heavy Tyres presenterar flera premiumdäck på mässan MaskinExpo i Stockholm. Världens starkaste skogsmaskinsdäck Nokian Forest King F och Nokian HTS Straddle med den nya unika tekniken Beyond All-Steel Radial för hamn-, gruv- och schaktmaskiner är de senaste tillskotten i Nokian Heavy Tyres produktsortiment.

Nokian Heavy Tyres är en av världens mest kända och framgångsrika tillverkare av specialdäck. När det gäller skogsmaskinsdäck är företaget marknadsledande i världen.

Produktsortimentet omfattar specialdäck för skogs- och lantbruk, industrin, hamnar och gruvor. Gemensamt för alla produkter är att de utvecklas i nära samarbete med Nokian Heavy Tyres kunder som finns både på original- och eftermarknaden. Nästan hälften av försäljningen består av däck till nya maskiner.

Alla däck som Nokian Heavy Tyres utvecklar testas även i verkliga förhållanden, vilket ökar däckens driftsäkerhet och effektivitet. Nokian Heavy Tyres produkter är kända för sin höga kvalitet och samma gäller också den tekniska kundservicen. Kunden för snabb hjälp och samarbetet med koncernens däckkedja Vianor garanterar att driftstoppen blir korta.

Beyond All-Steel RadialPå MaskinExpo visas Nokian HTS Straddle terminaldäck som är den första produkten med den senaste Beyond All-Steel Radial tekniken. Den här tekniken förenar på ett unikt sätt de bästa egenskaperna på diagonaldäck och radialdäck. Däcket ger mycket bra stabilitet och slitstyrka samt lågt rullmotstånd, vilket sparar bränsle.

Den unika Beyond All-Steel Radial tekniken består av en textilkonstruktion med många lager och av en modern radialkonstruktion som bildar en helhet. Däcket ökar effektiviteten och driftsäkerheten och ger bättre komfort för maskinföraren.

Andra produkter som visas på mässan är bland annat världens starkaste skogsmaskinsdäck, diagonaldäcket Nokian Forest King F 710/45-26.5 24PR. Däcket har en spårprofil som blir djupare på skulderområdet och de raka däcksidorna gör däcket mycket slitstarkt och minskar risken för sidoskador. Däcket har även mycket goda självrensande egenskaper. Tack vare den breda slitbanan är däcket skonsamt mot skogsterrängen. Däcket kan användas både med band och kedjor.

Nokian Forest King F 710/45-26.5 24PR har en kraftigare stomme, vilket gör att däcket klarar av över ett ton högre bärighet i skogen jämfört med ett motsvarande 20 PR däck.

Klackmönstrat entreprenaddäckEtt annat intressant däck som visas på mässan är det klackmönstrade entreprenaddäcket för industri och lantbruk, Nokian 250/80R16 119 G TRI 2 Steel TL. Den nya dimensionen passar utmärkt för små traktorer som används i servicearbeten och i arbeten på grönytor. Däckets låga marktryck är skonsamt för underlaget och däcket har utmärkta rensningsegenskaper, vilket ger dragkraft och mindre skräp på vägarna.

Däcket har lågt rullmotstånd, vilket minskar bränsleförbrukningen och bra stickskydd mot punktering. Nokian TRI Steel ger även utmärkt grepp på vintern.

Samtliga Nokian Heavy Tyres produkter är också mycket miljövänliga. Företaget är föregångare i miljöfrågor och som första däcktillverkare i världen började Nokian Heavy Tyres använda enbart renade, lågaromatiska oljor i sina produkter. Däcken har också lågt rullmotstånd, vilket minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

För mer information vänligen kontakta:
Mats Fahlgren, försäljningschef tunga däck, Nokian Däck AB. Tel +46 8 474 74 75, mats.fahlgren(at)nokiantyres.com

www.nokianheavytyres.se

Välkommen att träffa våra däckexperter i vår monter K12, K14 på MaskinExpo 19-21 maj 2011.