mån november 19 02:11 2012 i kategori Företagsnyheter

Däck- och bilservicekedjan Vianor fortsätter att expandera kraftigt:


Vianor-anläggning nummer 1000 öppnades i TysklandDen av Nokian Tyres ägda däck- och bilservicekedjan Vianor fortsätter med sin kraftiga expansion. Vianor finns nu i 24 länder och den 16 november öppnades anläggning nummer 1000 i Friedrichshafen i Tyskland. Vianor är nu den största däckkedjan i Norden och Baltikum med över 250 anläggningar, varav 102 i Sverige, i slutet av september.

Friedrichshafen ligger i Sydtyskland, nära gränsen till Österrike och Schweiz. Väglaget i området är typiskt för Centraleuropa, varierande och krävande. Utöver däcktjänster har den nya anläggningen även ett brett utbud av bilservicetjänster.

Däckkedjan Vianor är spjutspetsen i Nokian Tyres expansion och tack vare kedjan har konsumenterna alltid nära till branschens bästa produktsortiment och tjänster av toppkvalitet. För sina partners erbjuder Vianor möjligheten att sälja branschens bästa produkter, att få de senaste kunskaperna om branschen och de har även tillgång till många andra förmåner som en stor kedja kan erbjuda.

− Expansionen av kedjan Vianor spelar en central roll i Nokian Tyres tillväxtstrategi. Utöver en stark marknadsställning i Norden är Vianor den överlägset största däckkedjan på de snabbt växande däckmarknaderna i Ryssland och Ukraina. Enligt vår strategi har vi även ökat expansionstakten på de viktiga marknaderna i Centraleuropa där vi tror att efterfrågan på våra säkra produkter och konceptet Vianor kommer att öka kraftigt i framtiden, säger Kim Gran, vd för Nokian Tyres plc.

− Även våra utmärkta testframgångar har ökat intresset och insikten för Nokian Tyres produkter i Centraleuropa. Därför är det naturligt att vi firar Vianors anläggning nummer 1000 just i Tyskland som är världens största marknad för vinterdäck, fortsätter Kim Gran.

Bilder: www.nokiantyres.com/VianorOutlets

Mer information:

www.vianor.se

Alexej von Bagh
Vd, Vianor Holding Oy
tel. +358 10 401 7634
alexej.vonbagh(at)vianor.com

Olli Nuutila
Business manager, Nokian Tyres plc
tel. +358 10 401 7166
olli.nuutila(at)vianor.com