tis oktober 11 12:19 2016 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Flera testvinster för Nokian Hakkapeliitta vinterdäck i Sverige

Nokian Hakkapeliitta vinterdäck, som i år fyller 80 år, har varit framgångsrika i höstens vinterdäcktester. Nokian Hakkapeliitta 8 vann testet för dubbdäck i Vi Bilägare (14/2016) samt Auto Motor & Sport (21/2016) och blev delad etta i Aftonbladet (2016-10-07). Även dubbfria Nokian Hakkapeliitta R2 är testvinnare. Däcket vann testet i Auto, Motor & Sport (21/2016) och blev tvåa i både Vi Bilägare (13/2016) och Aftonbladet (2016-10-07).

Nokian Hakkapeliitta 8

”Nokian Hakkapeliitta 8 har testets bästa grepp vid bromsning på is. Sidgreppet är också mycket bra med mjuk, progressiv gräns för greppnivån. Däcket är därför lätt att hantera vid extrema situationer”, sammanfattar Vi Bilägare.

Testvinnaren Nokian Hakkapeliitta 8 får högsta betyg, fem poäng, i åtta av de 14 deltesterna, bland annat när det gäller greppet och köregenskaperna på is och snö.

”Nokian uppför sig logiskt och lugnt vid provocerad körning. Det har mycket bra styregenskaper och tål ökat rattutslag bra”, skriver Vi Bilägare som testade åtta dubbdäck i dimensionen 205/55 R16.

Auto, Motor & Sport skriver att testvinnaren Nokian Hakkapeliitta 8 är ”tryggt och säkert på vinterväglag och imponerar även på torr asfalt”. Däcket vann sex av totalt fjorton deltester, bland annat acceleration och handling på is samt bromsning, acceleration, sidgrepp och handling på snö. Däcket hade även lägsta rullmotstånd av de åtta testade dubbdäck i dimensionen 205/55 R16.

Delad etta ”Nokian Hakkapeliitta 8 är överlägset på is”, sammanfattar Aftonbladet i sitt test.

”Däcket bromsar och driver mycket bra och är lättkört vid svåra situationer. På snö är det lugnt och logiskt. Överraskar aldrig”, skriver Aftonbladet som testade tio dubbdäck i dimensionen 205/55 R16.

Även dubbfria Nokian Hakkapeliitta R2 testvinnare

Enligt Auto, Motor & Sport är testvinnaren Nokian Hakkapeliitta R2 ”klart snabbast på isbanan och övertygande även på snö. Däcket är lättkontrollerat och förtroendegivande”.

Däcket hade bästa varvtid av alla testade däck, både dubbdäck och dubbfria vinterdäck, när det gäller deltester ”sidogrepp på is, lång isbana” och ”handling på isbana”. Tidningen testade åtta dubbfria vinterdäck i dimensionen 205/55 R16.

I Vi Bilägares test blev Nokian Hakkapeliitta R2 tvåa.

”Nokian Hakkapeliitta R2 är snabbt vid acceleration på is och även bromsförmågan är god. Nokian har också mycket bra kurvgrepp och styrrespons, vilket ger en trygg körkänsla”, kommenterar Vi Bilägare däcket.

Tidningen skriver vidare att vid körning på snö är Nokian Hakkapeliitta R2 snabbast av alla testade däck med bra sidgrepp och mycket stabila köregenskaper.

”På snö kommer däcket snabbt igång vid start och bromsförmågan är mycket bra. Nokian Hakkapeliitta R2 är ett mycket bra val”, sammanfattar Vi Bilägare som testade åtta dubbfria vinterdäck i dimensionen 205/55 R16.

Aftonbladet sammanfattar i sitt vinterdäcktest att tvåan i testet ”Nokian Hakkapeliitta R2 fungerar mycket bra på is och snö. På is är däcket lättkört och man har kontroll även vid en sladd. På snö är både broms och driv bra och det styr fint vid en undanmanöver”.

Däcket hade testets lägsta rullmotstånd och är enligt tidningen tyst. Aftonbladet testade elva dubbfria vinterdäck i dimensionen 205/55 R16.

Bilder

www.nokiantyres.com/hakkapeliitta8 
www.nokiantyres.com/hakkapeliittaR2

Videos

Nokian Hakkapeliitta 8
https://www.youtube.com/watch?v=tEJx0zQtekw

Nokian Hakkapeliitta R2
https://www.youtube.com/watch?v=wpo-AqzErQY   

Mer information om Nokian Tyres vinterdäck
https://www.nokiantyres.se/dack/personbilar/vinterdack/

Mer information:  www.nokiantyres.se

Jon Persson, produktchef personbilsdäck, tel. Nokian Däck AB, tel. 08 474 74 47 [email protected]

Allan Ostrovskis, teknisk chef, 070-244 8820, [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
You Tube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokiantyressverige 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc