tor februari 1 12:00 2024 i kategori Produktmeddelanden

Förbättrad klassiker – Nokian Tyres Noktop 21, slitbana till drivaxel, har förnyats

I årtionden har Nokian Tyres Noktop 21:s dragkraft, självrengörande egenskaper och mångsidighet på utmanande underlag gjort det till den pålitliga slitbanan för kommersiell användning. Från och med början av 2024 får den klassiska slitbanan nya funktioner - samtidigt som den behåller sina förstklassiga egenskaper.

Från och med februari 2024 får Noktop 21 ett nytt utseende och nya funktioner. Den beprövade gummiblandningen, slitbanemönstret och tvåskiktsstrukturen Cap/Base finns kvar, men den har nu ett utökat breddintervall mellan 240-280 mm, extra dubbhål för varje bredd, tydliga produktmärkningar för identifiering samt 3PMSF-märkning som bevis på säker vinteranvändning.

"Genom att skapa nya formar och lägga till några förbättringar gav vi den klassiska slitbanan en nystart", säger Teppo Siltanen, produktchef på Nokian Heavy Tyres. "Med den nya bredden på 280 mm täcker Noktop 21-sortimentet de mest populära däckstorlekarna mycket bra."

Tydligt markerad klassiker

Under årens lopp har Noktop 21-drivmönstret blivit något av en legend inom transportindustrin. Dess goda självrengörande egenskaper och enastående dragkraft har vunnit förtroende hos människor som arbetar på vintriga vägar. Dess slitbanemönster har också kopierats av många andra tillverkare.

"Tidigare versioner av Noktop 21 hade en tydlig vit rand, som vi senare var tvungna att ta bort av tillverkningsskäl", säger Teppo Siltanen. "Nu har den förnyade Noktop 21 tydliga markeringar med modellnummer, ursprungsland och vintersymboler för att bevisa att det är den äkta varan!"

Optimerad för användning under hela säsongen

Regummering är vettigt - både ekonomiskt och för miljön. Särskilt i de nordiska länderna får de flesta tunga däck en andra användningsomgång med kvalitetsregummering.

"För allmän användning under hela säsongen kan du inte slå den tvåskikts Cap/Base-strukturen hos det ursprungliga Noktop 21," säger Teppo Siltanen. "Slitbanans profil förändras under vintern för att bli lämplig för sommaranvändning. Och med de nya formarna och funktionerna fortsätter Noktop 21:s framgångar."

 

Ytterligare information:

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Heavy Tyres
[email protected], tel. +358 10 401 7709

Marknadsföring, Nokian Heavy Tyres    

[email protected] 

 

Mer information och foton:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/heavypr

Produktsida: www.nokiantyres.com/noktop21

Företagets webbplats: https://www.nokiantyres.com/heavy

 

X I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram