ons november 23 02:23 2011 i kategori Företagsnyheter
Hakkapeliitta 75 år historik på webben:

Historiken om världens mest kända vinterdäckNokian Hakkapeliitta har alltid haft sitt hem i Norden, där vi testar våra däck i svåra förhållanden och i höga hastigheter på is och snö. Under åren har vi samlat erfarenheter och ökat vår kompetens. Redan år 1934 tillverkade Nokian Tyres världens första vinterdäcket för tuffa vinterförhållanden. Två år senare lanserades vinterdäcket Hakkapeliitta för nordiska förhållanden. I dag är däcket världens mest kända vinterdäck och en legend överallt där det finns en riktig vinter.

Stanna upp ett ögonblick, njut av vintern och bekanta dig med historiken om Hakkapeliitta, vinnaren över snö och is. Hakkapeliitta fyller 75 i år och därför publicerar vi en historik som finns på webben www.nokiantyres.com/hakkapeliitta75. Du kan läsa den även med en surfplatta.

Fartfylld föregångare när det gäller säkerhetHakkapeliitta vinterdäck är föregångare när det gäller säkerhet, vinnare på världens mest krävande vinterväglag. Hakkapeliitta har även en färgrik och lysande historia bakom sig. Hakkapeliitta däck blev riktig kända efter sina framgångar i Monte Carlo rallyt på 1950- och 1960-talen.

Sedan 1936 har Nokian Tyres lanserat totalt 33 Hakkapeliitta-produkter, dubbdäck och dubbfria friktionsdäck både för personbilar och tunga fordon. Miljontals bilister i över 50 länder har erfarenheter av de goda vinteregenskaperna som Hakkapeliitta vinterdäck ger.

Världens nordligaste däcktillverkare testar och utvecklar nya medlemmar i Hakkapeliitta-familjen på sitt eget testcenter i Ivalo som ligger 30 mil norr om polcirkeln i norra Finland. Nokian Tyres är den enda däcktillverkaren i världen som koncentrerar sig på produkter som kunder i Norden vill ha.

Historiken på webben: www.nokiantyres.com/hakkapeliitta75

Mer information: www.nokiantyres.se

Juha Pirhonen
produktutvecklingschef
tel. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Allan Ostrovskis
teknisk chef Sverige
070-244 8820
Allan.Ostrovskis2(at)nokiantyres.com

Teemu Sainio
informatör
+358 10 401 7296
teemu.sainio(at)nokiantyres.com