tor augusti 2 11:00 2018 i kategori Företagsnyheter

Hållbar rörlighet med respekt för naturen: Nokian Tyres World Orienteering Championships i Lettland 4 – 11 augusti

Det blir liv i skogarna i början av augusti när orienterare ska tävla om världsmästerskapen i tävlingen Nokian Tyres World Championship i Lettland den 4 – 11 augusti 2018. Nokian Tyres är för tredje gången samarbetspartner i denna utmanande och upplevelserika tävlingen.

Hållbar rörlighet med respekt för naturen: Nokian Tyres World Orienteering Championships i Lettland 4 – 11 augusti

Nokian Tyres World Orienteering Championships kommer att arrangeras i Riga och Sigulda i Lettland. Under VM-veckan ska elitorienterare från nästan 50 länder tävla i fem grenar: sprint, sprintstafett, medeldistans, långdistans och stafett.

Nokian Tyres och International Orienteering Federation (IOF) började samarbeta år 2016. Förra hösten skrevs ett nytt flerårigt samarbetsavtal om att Nokian Tyres fortsätter att vara namnsponsor och IOF:s huvudsamarbetspartner. Samarbetet gäller även världscup i orientering.

Aktiv livsstil och respekt för naturen

Orientering är en mycket populär sport i de nordiska länderna och i Centraleuropa. Orienterare söker sig ständigt nya utmaningar och njuter av att få röra sig ute i naturen. Samarbetet mellan det internationella orienteringsförbundet och Nokian Tyres har redan från början skett på ett naturligt sätt. Orientering som sport speglar utmärkt Nokian Tyres värden om säker rörlighet, äventyrslust och aktiv livsstil.

– Orientering är en fin sport som erbjuder många överraskningar. Den bjuder på upplevelser, respekt för naturen och ger deltagarna möjlighet att testa både på sina psykiska och fysiska gränser. Sporten passar utmärkt för hela familjen och den passar även bra i vår företagskultur. Kunskap, långsiktighet och tron på sin egen förmåga är till gagn både för individer och företag, säger Antti-Jussi Tähtinen, marknadsdirektör på Nokian Tyres.

Specialist på krävande förhållanden

Världens nordligaste däcktillverkare är specialist på utmanande natur och varierande väderförhållanden. Nordiska värden och viljan att vara föregångare på hållbar utveckling präglar Nokian Tyres säkra och miljövänliga produkter.

– VM i orientering och andra orienteringsevenemang, som till exempel den internationella orienteringsdagen, erbjuder oss en utmärkt kanal för att visa upp Nokian Tyres varumärke i samband med den här sporten som främjar uteliv och äventyr, fortsätter Tähtinen.

– Nokian Tyres passar utmärkt som vår samarbetspartner då företaget i sin produktutveckling främjar saker som är viktiga även för orienterare, till exempel att klara utmanande förhållanden och gröna värden. Vi är verkligen glada över att Nokian Tyres är vår namnsponsor, säger Tom Hallowell, generalsekreterare för internationella orienteringsförbundet.

Utöver orientering främjar Nokian Tyres aktiv livsstil genom att vara huvudsponsor till triathlonevenemanget Nokian Tyres IRONMAN 70.3.

Mer om tävlingen: www.woc2018.lv/

Ladda hem bilder

Mer information:

Nokian Tyres plc 
Antti-Jussi Tähtinen, marknadsdirektör, [email protected], tel. +358 10 401 7940