tis oktober 16 02:00 2018 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Höstens vinterdäcktester: Nokian Hakkapeliitta vinterdäck är balanserade på alla väglag

I höstens vinterdäcktester får nya Nokian Hakkapeliitta vinterdäck speciellt beröm för sina balanserade köregenskaper även vid extrema situationer. Körningen kan ske säkert och förutsägbart både på isig och snöig samt på våt och torr asfalt.

Sortimentet av vinterdäck blir ständigt mer omfattande. Vinterdäcktester som biltidningarna gör ger konsumenterna möjlighet att jämföra egenskaperna mellan de testade däcken. Ett däck kan vara utmärkt på is men ska även fungera väl på snö, vått och torrt underlag samt vid extrema situationer. De bästa vinterdäcken är en helhet som fungerar balanserade på alla väglag.

Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 9 SUV (275/45 R20) är testvinnare i Auto, Motor & Sports (22/2018) test. Tidningen ger däcket titeln ”Kungen av Norden”, ett skolexempel på hög säkerhet. Däcket får speciellt beröm för sina utmärkta köregenskaper både på is och snö, men kör- och bromsegenskaperna är mycket bra även på torr och våt asfalt.

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Även i tidningen Motorförarens test (7/2018) är Nokian Hakkapeliitta 9 SUV (275/45 R20) testvinnare. Tidningen skriver att däcket är det absolut bästa nordiska vinterdäcket med mycket hög säkerhetsnivå på snö och is. Även broms- och köregenskaperna på torr och våt asfalt ligger i toppklass.

I Vi Bilägares test (13/2018) blev Nokian Hakkapeliitta 9 (205/55 R16) tvåa. I deltesterna acceleration och bromsning på is och snö var däcket bäst av alla testade däcken. Enligt tidningen ger däcket en stor portion av körglädje med rapp respons och en neutral balans. Tidningen skriver vidare att beteendet är konsekvent och däcket kommunicerar väl till föraren om greppnivån.

Nokian Hakkapeliitta 9

Nokian Hakkapeliitta 9 har klarat sig bra även i andra länder. I Finland var däcket testvinnare i tidningen Tuulilasi, i norska tidningen Motor och i ryska tidningar Za Rulem samt AutoReview. Za Rulem testade däck i dimensionen 195/65 R15 och andra tidningar i dimensionen 205/55 R16.

Även dubbfria Nokian Hakkapeliitta R3 testvinnare

Även årets nya dubbfria vinterdäck Nokian Hakkapeliitta R3 har klarat sig bra i däcktesterna. Som alla andra Nokian Hakkapeliitta vinterdäck ger även det nya däcket balanserade köregenskaper som är ett resultat av samspelet mellan däckmönstret, gummiblandningen och däckkonstruktionen.

Nokian Hakkapeliitta R3

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (275/45 R20) vann testet i Auto, Motor & Sport (22/2018). Tidningen skriver att däcket visar sin styrka på snö och is. På våt asfalt har däcket de bästa broms- och styregenskaperna bland de nordiska vinterdäcken och det bromsar bäst av alla på torr asfalt. Däcket vann även Motorförarens test (7/2018). Enligt tidningen är Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (275/45 R20) mycket bra på is och snö, har överlägsna broms- och styregenskaper på våt asfalt samt bästa bromsegenskaper på torr asfalt av alla testade däcken.

I Vi Bilägare (14/2018) blev Nokian Hakkapeliitta R3 i dimensionen 205/55 R16 tvåa. Imponerande köregenskaper på snö och is, sammanfattar tidningen.

Mer testframgångar

Nokian Hakkapeliitta vinterdäck

Mer information: www.nokiantyres.se

Emil Sundholm, Product Manager, tel. 08 474 74 64 
[email protected]