Nokian Hakka skräddarsydda sommardäck – säkerhet och komfort för nordiska sommarvägar

tis mars 20 03:08 2012 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Hakka skräddarsydda sommardäck – säkerhet och komfort för nordiska sommarvägarNya Nokian Hakka Blue – topprestanda på våta vägarDet mångsidiga produktsortimentet i produktfamiljen Nokian Hakka ger maximalt säkra och komfortabla köregenskaper från tidig vår till sen höst. Nya Nokian Hakka Blue ger bästa möjliga grepp och exakt styrkänsla på våta vägar i krävande förhållanden då bilföraren verkligen behöver säkra däck.

Däckets nya innovationer, Dry Touch -lameller och så kallade störtspår ger Hakka Blue ett utmärkt grepp och cirka en meter kortare bromssträcka från 80 km/t, jämfört med vanliga standardsommardäck. Sortimentet av Nokian Hakka Blue omfattar både däck i hastighetsklassen V (240 km/t) och i hastighetsklassen W (270 km/t). Totalt finns 21 dimensioner, från 15 tum till 17 tum.

Miljövänliga Nokian Hakka Green med utmärkt grepp och styrkänsla klarar av alla väglag som förekommer under sommaren. Hakka Green rullar mycket lätt och sparar både bränsle och miljö. Nokian Hakka Green passar till mindre och medelstora familjebilar och i sortimentet finns däck i hastighetsklasserna T, H och V.

Kör säkert med rätta däckGrova och ojämna vägar samt snabbt varierande väderförhållanden är vanliga i Sverige, vilket ställer sina speciella krav på däck. De måste ge säkra köregenskaper både på kyliga och varma vägar, vara slitstarka och klara av även dåliga vägar. Nokian Hakka sommardäck är utvecklade för att ge säkra köregenskaper utan obehagliga överraskningar i alla sommarförhållanden.

I Nokian Tyres täckande sortiment av SUV-däck finns robusta alternativ för krävande och varierande bruk. Nya Nokian Rotiiva AT är ett slitstarkt specialdäck för stadsjeepar som ger optimal prestanda utan att pruta på säkerheten eller komforten. Däcket kompletterar Nokian Tyres mångsidiga sortiment av däck för stadsjeepar och fyrhjulsdrivna fordon.

Den slitstarka och kraftfulla Nokian Hakka Z SUV passar till motorstarka stadsjeepar, ger exakt styrkänsla och rullar lätt. Nokian Hakka Z SUV har utvecklats för grova asfaltvägar och mjuka grusvägar. Det slitstarka specialdäcket trivs utmärkt på småvägar, men ger även exakta och stabila köregenskaper på asfaltvägar.

Läs mer om Nokian Tyres sommardäcksortiment:
www.nokiantyres.se/product-group-se?group=1.02

Hakka-skydd ger extra trygghetNokian Hakka sommardäck är utvecklade för nordiska förhållanden och ser till att du kommer fram säkert, oavsett väder- och vägförhållanden. När du köper nya Nokian Hakka sommardäck och registrerar dig till Hakka Club får du ett unikt Hakka-skydd och Hakka-vägassistans.

Nokian Tyres ger alla Nokian Hakka sommardäck ett utökat Hakka-skydd. Om ett däck som har monterats rätt och använts på ett normalt sätt av en olyckshändelse förstörs får konsumenten ett nytt likadant däck utan kostnad. Hakka-skydd gäller tills mönsterdjupet blir fyra millimeter eller tills däcket är ett år gammalt.

Dessutom har däcken ett Hakka-nöjdhetslöfte, vilket innebär att kunden har rätt att returnera eller byta ut däcken mot nya om han eller hon inte är nöjd med sina nya Nokian Hakka däck.

För att ytterligare öka tryggheten lanserar Nokian Tyres i år Hakka-vägassistans som går ut på att kunden får hjälp vid vägkanten om däcket går sönder. Ett samtal till ett servicenummer är det enda som behövs och en servicebil skickas till platsen. Kan inte skadan repareras på plats bogseras bilen till närmaste däckverkstad som säljer Nokian Tyres produkter. Vid behov ersätts även hotell, hyrbil, tågresa och mycket mer. Hakka-vägassistans är tillgänglig dygnet runt i Sverige, Norge och Finland.

Läs mer: www.hakkaskydd.se

Hakkapedia för bättre trafiksäkerhetHakkapedia är Nokian Tyres mobilapplikation med fokus på trafiksäkerhet. Appen ger användaren tillgång till värdefull och aktuell väginformation direkt i mobilen. Hakkapedia har ett flertal funktioner som fokuserar på trafiksäkerhet, exempelvis information om trafikstockningar, trafikolyckor och vägarbeten samt ett verktyg för färdvägsplanering. Genom tjänstens interaktiva element får användarna möjlighet att dela med sig av sina egna tips och observationer.

Läs mer: www.hakkapedia.se

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlue

Mer information: www.nokiantyres.se

Anders Jansson
produktchef
tel. 08-4747 447
anders.jansson(at)nokiantyres.com