tor november 5 09:19 2009 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Hakkapeliitta 7 vinnare på däcktesterNya dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 7 har vunnit flera däcktester både i Sverige och i andra länder. Alla tester visar att det nya dubbdäcket ger mycket bra grepp och säkra samt komfortabla köregenskaper på alla väglag.

”Det är mycket jämnt i toppen, men Nokian Hakkapeliitta 7 är svårslaget på is och slask. Styrresponsen är utmärkt och greppet på torr och våt väg har förbättrats. Förarnas bedömning är att däcket är mycket enkelt att köra. Våtgreppet är mycket bättre än tidigare och bromsförmågan i väta är bra”, sammanfattar Vi Bilägare (13/2009). Däcket är testvinnare.

”Ett makalöst vinterdäck! På is är nya Hakka 7 helt överlägset men slår konkurrenterna även på snö. Däcket är löjligt lättkört och förutsägbart även i värsta krissituationen”, skriver Aftonbladet BIL i sin test (10/2009). Däcket vinner fördelad första plats.

I Finland vinner Hakkapeliitta 7 testet i biltidningen Tuulilasi (13/2009) och får delad första plats i biltidningen Tekniikan Maailma (17/2009). I Ryssland vann däcket testet i biltidningen Za Rulem.

Även det odubbade däcket Nokian Hakkapeliitta R har klarat sig bra i testerna. Däcket får särskilt beröm för sina säkra köregenskaper på snö och is. Däcket vann testet i Vi Bilägare (14/2009). I samtliga tester har Nokian Hakkapeliitta R det lägsta rullmotståndet av alla testade däck. Det låga rullmotståndet minskar bränsleförbrukningen upp till 0,5 liter/10 mil och även koldioxidutsläppen blir då lägre.

För ytterligare information kontakta:

Teppo Huovila, produktutvecklingsdirektör, tel: +358 10 401 7701, teppo.huovila(at)nokiantyres.com

Allan Ostrovskis, utvecklingschef, tel. 070-2448 820, Allan.Ostrovskis2(at)nokiantyres.com