tor januari 24 10:01 2008 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Hakkapeliitta R SUV nytt dubbfritt vinterdäck för stadsjeeparNokian Hakkapeliitta R SUV är ett dubbfritt vinterdäck som ger stabila och säkra köregenskaper för tunga SUV-bilar. Däcket har många liknande innovationer som det nya friktionsdäcket Hakkapeliitta R för personbilar. En viktig miljövänlig egenskap är att rullmotståndet är mycket lågt vilket minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Nokian Hakkapeliitta R SUV har ett mönster och gummiblandning som ger mycket bra grepp på isiga och våta vägar. Den helt nya nordiska gummiblandningen innehåller naturgummi men även silica och miljövänlig rapsolja. Gummiblandningen förbättrar is- och snögreppet samt ökar däckets hållbarhet.

Stabila och säkra köregenskaper

Utöver säkra vinteregenskaper är god körstabilitet och bra våtgrepp viktiga egenskaper för det nya däcket. För en stor och tung stadsjeep är stabila köregenskaper en viktig säkerhetsfråga. Med Nokian Hakkapeliitta R SUV kan föraren känna på när bilen håller på att förlora greppet. Däcket ger en känslig och exakt styrrespons, vilket underlättar körningen på hala vintervägar. Däcket samarbetar också med anti-sladdsystemet på ett optimalt sätt.

Också däcksidorna måste vara slitstarka. Nokian Hakkapeliitta R SUV har en stark, dubbel stomkonstruktion som är skräddarskydd för SUV-bilar. På däcksidorna finns en extra stark gummiblandning som ger bra skydd mot stickskador.

Nokian Hakkapeliitta R SUV uppfyller det viktigaste kravet för produktmärket Hakkapeliitta: det är ett äkta vinterdäck för nordiska förhållanden. Däcket har ett utmärkt grepp både på snötäckta och torra vägar, men även på isiga och våta vägar.

Lågt rullmotstånd bra för plånboken och miljön

Nordiska friktionsdäck brukar klara sig bra när man jämför rullmotståndet hos olika typer av däck. Nokian Hakkapeliitta R SUV rullar lätt och har ett mycket lågt rullmotstånd, vilket minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Som alla andra Nokian Tyres produkter tillverkas det nya SUV-däcket miljövänligt, utan skadliga cancerframkallande oljor. Som mjukgörare används istället oljor som är renade och oskadliga.

Omfattande sortiment

Nokian Hakkapeliitta R SUV passar till nästan alla stadsjeepar. Antalet dimensioner är den mest omfattande på marknaden. De flesta av dimensionerna från 16 tum till 20 tum har XL-märkning, vilket innebär att däcken kan bära också riktigt tunga bilmodeller.

Det nya SUV-däcket är klassat för hastighetsklass R (max 170 km/h). De flesta av konkurrenterna ligger i hastighetsklassen Q (160 km/h).

Försäljningen av Nokian Hakkapeliitta R SUV börjar hösten 2008. Huvudmarknader är Norden och Ryssland.

För ytterligare information kontakta:

Teppo Huovila, produktutvecklingschef, tel. +358 10 401 7701,
[email protected]

Petri Niemi, produktchef, tel. +358 10 401 7646,
[email protected]

Antti-Jussi Tähtinen, marknadschef, tel. +358 10 401 7940,
[email protected]

Allan Ostrovskis, utvecklingschef, tel. 070-2448 820
[email protected]

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaRSUV
Produktsida: Nokian Hakkapeliitta R SUV