mån september 19 03:00 2005 i kategori Företagsnyheter

Bättre grepp och säkerhet


Nokian Noktop 41 Stud – ny regummering som kan dubbasDen populära Nokian Noktop 41 produktfamilj utökas med en ny slitbana som kan dubbas. Mönstret greppar mycket bra på isiga vägar. Med hjälp av dubbningen går det att förbättra däckets grepp på is med upp till 20 procent, jämfört med odubbade slitbanor.

Nokian Noktop 41 Stud är avsedd för timmer- och varutransporter, tankbilar och bussar. Produkten är säker och miljövänlig. Den tillverkas av gummiblandningar som är utvecklade för nordiska förhållanden och som inte innehåller miljöskadliga högaromatiska oljor.

Nokian Noktop 41 Stud har samma typ av Eco Stud dubbhål som finns på Nokian Hakkapeliitta dubbdäck. ”Eco Stud System” som Nokian Tyres har utvecklat ger en säkrare och längre körsträcka än en traditionell dubbteknologi. Det förformade dubbhålet håller dubbarna ordentligt fast i däcket. Dubbarna sliter mindre på vägbanan och är tystare än vanliga dubbar.

Det är lätt att dubba Nokian Noktop 41 Stud. De 150 dubbarna har placerats på sex rader vilket ger mycket bra grepp på isiga vägar. Rekommenderade dubbtyper är dubbelflänsade 15/11 eller 15/12 millimeters dubbar.

Nokian Noktop 41 Stud har ett fjäderformat V-mönster. Det ger bättre drag- och bromsgrepp och ökar greppet även i snön. Mönstret har goda rensningsegenskaper och lågt däckljud.

Nokian Noktop 41 Stud har en slitagevarnare (DSI=Driving Safety Indicator) som visar mönsterdjupet i millimeter.

Säljs redan i höst


Nokian Noktop 41 Stud förstärker Nokian Tyres kärnkompetens när det gäller att utveckla och tillverka vinterslitbanor för nordiska förhållanden.

Produkten börjar säljas nu i höst och finns i de vanligaste bredderna 240, 250 och 260 millimeter.

För ytterligare upplysningar kontakta :

Ari Maunula, marknadschef, affärsområdet regummeringar och lastbilsdäck,
tel. +358 3 340 7521, ari.maunula@nokiantyres.com

Teppo Siltanen, produktutvecklingschef, affärsområdet regummeringar och lastbilsdäck, tel. +358 3 340 7709, teppo.siltanen@nokiantyres.com

Bilder: http://nokian.verstas.com/download.vers/?f=2681