tis november 17 02:48 2020 i kategori Företagsnyheter

Nokian Tyres återigen med i Dow Jones index om hållbar utveckling – bland världens mest hållbara börsbolag

För fjärde gången i rad valdes Nokian Tyres med i Dow Jones DJSI World index om hållbar utveckling. Företaget valdes även in i det mer strikta DJSI Europe index och tillhör därmed bland de mest hållbara börsbolagen i världen. Nokian Tyres fick full pott, 100 poäng, i delområden som handlar om kvalitetskontroll av produkterna, miljörapportering, miljöpolitik, miljöadministration och social rapportering.

– Vi är stolta över att kunna visa ledarskap i hållbar utveckling och att vi har fått erkännande för det. Som första däcktillverkare i världen publicerade Nokian Tyres i maj sina officiella Science Based Targets mål när det gäller att minska koldioxidutsläppen. Vårt globala team fortsätter att arbeta för att nå dessa mål och för att förbättra vår hållbarhet även i fortsättningen, säger Jukka Moisio, vd för Nokian Tyres.

Nokian Tyres har minskat sina utsläpp av koldioxid med 44 procent i produktionen. Rullmotståndet på Nokian Tyres däck har minskat i genomsnitt med åtta procent, vilket motsvarar årliga koldioxidutsläpp från 65 000 bilar. Syftet med det målmedvetna arbetet är att förbättra produkternas miljövänlighet utan att äventyra säkerheten.

Indexen listar världens mest hållbara företag – Nokian Tyres ett av de mest hållbara

I DSJI World index finns bolag med som är framgångsrika i hållbar utveckling. Värderingen av företagens hållbara utveckling (CSA) utförs av SAM som hör till koncernen S&P Global. Värderingar har gjorts sedan början av 1999 och SAM värderar över 7 300 företag världen över varje år. Värderingen av bolagens hållbarhet grundar sig på kriterier som är både branschspecifika och ekonomiskt betydelsefulla.

Investerare ser värderingen som mycket ansedd och grundligt gjort. Årets värdering grundar sig på prestationer under 2019. Endast ledande bolag i sina respektive branscher får vara med i indexet om hållbar utveckling.

Mer information om Nokian Tyres hållbarhet på engelska

Nokian Tres plc 
Päivi Antola 
SVP, Corporate Communications and Investor Relations

Mer information:

Teppo Huovila, Vice President, Quality and Sustainability, tel +358 10 401 7701 
teppo.huovila@nokiantyres.com