tor oktober 5 02:26 2017 i kategori Företagsnyheter

Nokian Tyres fortsätter som namnsponsor för VM i orientering

Nokian Tyres fortsätter som namnsponsor för VM i orientering. Ett nytt flerårigt avtal har tecknats om en fortsättning till det tidigare sponsorskapet som gällde Internationella Orienteringsförbundets (IOF) huvudevenemang VM i Orientering för åren 2016 och 2017.

Nokian Tyres fortsätter som namnsponsor för VM i orientering

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare och experter på utmanande terräng och varierande väderförhållanden. Företagets nordiska värden och strävan att bli en hållbar föregångare i däckbranschen demonstreras med företagets säkra och miljövänliga produkter. Det här är en av anledningarna till varför partnerskapet med IOF passar så bra för företaget.

– Vårt sponsorskap i orientering är baserat på de utmärkta värden som företaget representerar och som motsvarar värden som både det globala orienteringssamfundet och sportgrenen i sig själv representerar, kommenterar Antti-Jussi Tähtinen, Vice President of Marketing and Communications, Nokian Tyres.

– VM i orientering och andra orienteringsevenemang, som till exempel World Cup och World Orienteering Day, ger oss en spännande plattform att exponera Nokian Tyres varumärke och vi är intresserade av möjligheterna att utveckla projekt inom denna utomhussport.

Huvudfokus med det nya avtalet är att skapa Nokian Tyres marknadssynlighet som namnsponsor för VM i orientering och som IOF:s huvudpartner. Avtalet breddar det tidigare samarbetet genom att Nokian Tyres även blir involverad i IOF-projektet World Orienteering Day och andra IOF-evenemang, till exempel IOF Orienteering World Cup.

– Vi är mycket nöjda med att ha Nokian Tyres som namnpartner för VM i orientering. Vi är överens om det värdet som vi har lyckats generera under de första två åren och om att Nokian Tyres vill fortsätta samarbetet. Under våra diskussioner med Nokian Tyres har vi identifierat ett antal områden där vi kan förbättra och vidareutveckla vårt samarbete och vi ser framemot att skapa ännu mer värde under de kommande åren, säger Tom Hallowell, generalsekreterare för internationella orienteringsförbundet IOF.

2018 VM i orientering ska arrangeras i Riga och Sigulda i Lettland den 4-11 augusti 2018.

International Orienteering Federation’s (IOF)

Bilder:  www.nokiantyres.com/Orienteeringchampionships 

Om Nokian Tyres

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare. Företaget stöder och underlättar körning i utmanande förhållanden. Företaget tillverkar däck för personbilar, lastbilar och tunga specialmaskiner som körs i områden som ställer specielt utmanande krav på däck: snö, skogar och tuffa körförhållanden i olika årstider. Nokian Tyres produktutveckling koncentrerar sig på hållbara lösningar för säkerhet och miljö under hela livscykeln för däck. Däckkedjan Vianor som tillhör Nokian Tyres har över 1 500 anläggningar i 27 länder. År 2016 hade Nokian Tyres cirka 4 400 anställda och nettoförsäljningen uppgick till cirka 1,4 miljarder euro.

Mer information:

Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing and Communications, Nokian Tyres antti-jussi.tahtinen@nokiantyres.com, tel. +358 10 401 7940

Tom Hollowell, CEO, International Orienteering Federation tom.hollowell@orienteering.org, tel. +46 70 314 74 33