tor januari 4 10:38 2018 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Nokian Tyres lanserar nya avancerade produkter i sitt vinterdäcksortiment

Nokian Tyres lanserar nya avancerade produkter i sitt vinterdäcksortiment, Nokian Hakkapeliitta R3, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, Nokian WR SUV 4 och Nokian WR G4.

Nokian Tyres, världens nordligaste däcktillverkare, kompletterar sitt vinterdäcksortiment med fyra nya produktfamiljer. Huvudmarknaderna för den senaste generationens dubbfria Nokian Hakkapeliitta R3 och Nokian Hakkapeliitta R3 SUV för stadsjeepar är de nordiska länderna, Nordamerika, Ryssland och Nordamerika. Nokian WR 4 SUV är avsett för Centraleuropa och Nokian WR G4 för Nordamerika.

Nokian Hakkapeliitta är en specialprodukt för krävande vinterförhållanden och är ledande varumärke för vinterdäck i de nordiska länderna, Ryssland och Nordamerika.

– Nästa vinter kommer vårt sortiment av Hakkapeliitta-vinterdäck att vara mer konkurrenskraftigt än någonsin då den här vintersäsongens nya produkt, flerfaldiga testvinnaren Nokian Hakkapeliitta 9, får sällskap av de nya dubbfria Hakkapeliitta-vinterdäcken säger Petri Niemi , Head of Product and Pricing Managament på Nokian Tyres.

– Det nya dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R3 är det främsta valet för de som uppskattar unik körkomfort, säkerhet och en mer miljövänlig körning. De nya produkterna använder den senaste tekniken och kommer att öka och stödja vår försäljning under kommande vintersäsonger, fortsätter Niemi. 

Förutom vinterdäcken Nokian Hakkapeliitta lanserar företaget också helt nya vinterprodukter för sina viktiga tillväxtmarknader i Centraleuropa och Nordamerika. Nokian WR SUV 4 är ett däck för stadsjeepar i varierande centraleuropeiska vinterväglag. Däckets utmärkta grepp maximerar körharmonin även i hög hastighet.

I Nordamerika är Nokian Tyres en pionjär inom den populära kategorin allvädersdäck. Balanserade köregenskaper och det pålitliga greppet på nya Nokian WR G4 för personbilar ger säker körning i alla årstider, från snöstorm och slask till skyfall och solvarm asfalt.  

De nya produkterna börjar levereras till återförsäljare under våren 2018. Det omfattande och moderna sortimentet kommer att finnas tillgängligt för kunder under vinterdäckssäsongen hösten 2018. Mer information om de nya vinterdäcken kommer att publiceras i olika kanaler under kommande vinter och vår.

Mer information:  

Nokian Tyres plc,

Petri J. Niemi, Head of Product and Pricing Management, tel. +358 10 401 7646 , petrij.niemi@nokiantyres.com  

www.nokiantyres.se

Emil Sundholm, Product Manager, tel. 08 474 74 64, emil.sundholm@nokiantyres.com

Nokian Tyres – världens nordligaste däcktillverkare

Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn