tor augusti 18 02:28 2016 i kategori Företagsnyheter

Nokian Tyres namnsponsor i VM i orientering i Strömstad

VM i orientering, Nokian Tyres World Orienteering Championships, WOC, börjar den 20 augusti i Strömstad och pågår till den 27 augusti. Över 400 deltagare från 46 länder deltar i tävlingarna, varav 182 är män och 148 kvinnor. Det svenska laget representeras av tio herrar och åtta damer. Nokian Tyres är mästerskapets namnsponsor.

Nokian Tyres namnsponsor i VM i orientering i Strömstad

”Utmaning” är en av tävlingarnas motto. Med det menas att både terrängen i Bohuslän, där tävlingarna ska pågå, och själva orienteringen som gren är utmanande.

− Nokian Tyres varumärke symboliserar samma mentalitet: att klara sig i ovanligt krävande förhållanden med hjälp av intelligens och ihärdig kampanda. Det är därför Nokian Tyres är namnsponsor i World Orienteering Championships, både i år och 2017, säger Antti-Jussi Tähtinen, marknads- och kommunikationsdirektör på Nokian Tyres.

− Nokian Tyres passar utmärkt som vår samarbetspartner eftersom företaget i sin produktutveckling betonar faktorer som kontroll över utmanande förhållanden och gröna värden, vilka även är viktiga för orienterare. Vi är verkligen nöjda med att ha Nokian Tyres som namnsponsor, säger Tom Hollowell, generalsekreterare på Internationella orienteringsförbundet.

Under VM-veckan kommer orienteringseliten från hela världen att tävla i fem grenar: sprint, sprintstafett, medeldistans, långdistans och stafett. Under veckan arrangeras också VM i precisionsorientering samt publiktävlingar under namnet Rocky Orienteering Circus. Tusentals orienterare väntas delta i dessa tävlingar. Under veckan arrangeras även ett stort antal andra publikevenemang som väntas locka stora skaror åskådare till Strömstad.

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare och marknadsledare i Norden och i Ryssland. Efterfrågan på företagets produkter växer kraftigt även på marknaderna i Centraleuropa och Nordamerika. Nokian Tyres mest kända varumärke är vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta som fyller 80 år i år. Otaliga innovationer, över hundra vinterdäckrelaterade patent och utmärkta resultat i tidningstester under de senaste decennierna har gjort Nokian Hakkapeliitta till legendariska vinnare i vinterförhållanden.

NOKIAN TYRES WORLD ORIENTEERING CHAMPIONSHIPS 2016

Strömstad-Tanum, Sweden

Nokian Tyres – Världens nordligaste däcktillverkare och uppfinnaren av vinterdäcket
http://www.nokiantyres.se/foretaget/om-oss/

Video: Nokian summer tyres – Testing at the extremes
http://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Video: Nokian Tyres – Världsrekord på iskörning
https://www.youtube.com/playlist?list=PLB53CA713E2BF4583 

Mer information: www.nokiantyres.se

Produktchef, personbilsdäck, Jon Persson, tel. Nokian Däck AB, tel. 08 474 74 47 jon.persson@nokiantyres.com

Marknads- och kommunikationsdirektör Antti-Jussi Tähtinen, tel. +358 10 401 7940,
antti-jussi.tahtinen@nokiantyres.com

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
You Tube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokiantyressverige 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc