mån januari 14 02:27 2013 i kategori Produktmeddelanden
Nokians Tyres förnyar sitt vinterdäcksortiment:

Ny generation av Nokian vinterdäck fastställer en ny standard för vinterkörningNokian Tyres förnyar sitt vinterdäcksortiment för nordiska förhållanden genom att lansera tre nya produkter i den unika Hakkapeliitta vinterdäckfamiljen. Världens mest kända vinterdäck är legendariska redan överallt i världen där det råder riktiga vinterförhållanden. Utöver kärnprodukterna lanserar Nokian Tyres även nya vinterdäck för centraleuropeiska och nordamerikanska marknader.

− Lanseringen är den största i bolagets historia, då vi förnyar nästan hela vårt vinterdäcksortiment. Den nya generationen Hakkapeliitta-däck är en fortsättning i vår serie av testvinnarprodukter. Vi ser fram emot att även konsumenterna får börja köra med dessa däck med bästa möjliga säkerhets- och köregenskaper, säger Kim Gran, vd för Nokian Tyres.

Utgångspunkten för utvecklingsarbetet av de nya Hakkapeliitta-däck var att skapa äkta vinterdäck som ger säkra och pålitliga köregenskaper i krävande och varierande nordiska förhållanden, från sträng kyla till våta vägbanor.

Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 klarar utmärkt av alla förhållanden som förekommer under en nordisk vinter. Nokian Tyres, uppfinnaren av vinterdäcket, fortsätter med sina unika innovationer när det bland annat gäller dubbteknik som ger ett enastående grepp på is och snö. Förebilden för utvecklingen av den nya generationens Hakkapeliitta dubbdäck är dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 7 som lanserades år 2009. Däcket har vunnit ett stort antal däcktester och är i sitt slag världsmästare: över 30 testvinster i vinterdäcktester som motortidningarna har gjort under åren 2009-2012.

Det nya dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R2 ger säkra köregenskaper även i besvärliga vinterväglag. Nya innovationer maximerar isgreppet på det nya dubbfria vinterdäcket för nordiska förhållanden. Isgreppet är betydligt bättre än på sin föregångare, Nokian Hakkapeliitta R, och det miljövänliga däcket är första val för bilister som uppskattar komfort och gröna värden. Utöver det mycket låga rullmotståndet har även däckets säkra köregenskaper på isiga, snöiga och våta vägar, som bilister uppskattar, utvecklats vidare.

Världens nordligaste däcktillverkare lanserar även Nokian Hakkapeliitta R2 SUV, ett dubbfritt vinterdäck för stadsjeepar. Slitbanemönstret och gummiblandningar på det stabila och robusta Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ger däcket köregenskaper och grepp i toppklass.

Under de närmaste veckorna kommer Nokian Tyres att presentera dessa nya Hakkapeliitta-däck för sina viktigaste intressegrupper i Ivalo, Finland. Samtliga nya Hakkapeliitta-produkter är avsedda för företagets kärnmarknader i Norden och Ryssland. Däcken börjar levereras till återförsäljare i början av år 2013.

Under våren kommer Nokian Tyres även att lansera ett nytt vinterdäck, Nokian WR SUV 3, i det växande segmentet stadsjeepar. Nokian WR G3 för personbilar är ett nytt däck i produktserien All Weather Plus för den nordamerikanska marknaden.

Mer detaljerad information om de nya vinterdäcken ska publiceras i februari.

Nokian Tyres plc

Antti-Jussi Tähtinen
Marknads- och kommunikationsdirektör

Distribution: NASDAQ, OMX, media och www.nokiantyres.com

Mer information:

Utvecklingschef Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708, juha.pirhonen(at)nokiantyres.com