ons september 19 04:25 2007 i kategori Produktmeddelanden

Nordiskt friktionsdäck Nokian Hakkapeliitta R SUV ökar säkerheten för stadsjeepar på vinternNokian Tyres utökar sitt produktsortiment med en helt ny typ av däck: ett nordiskt friktionsdäck för stadsjeepar. Nokian Hakkapeliitta R SUV har skräddarsytts för krävande vinterförhållanden och erbjuder ett säkert och tillförlitligt alternativ för stadsjeepsägare som vill ha friktionsdäck.

Nokian Hakkapeliitta R SUV uppfyller det viktigaste kravet för produktmärket Hakkapeliitta: det är ett äkta vinterdäck för nordiska förhållanden. Däcket har utmärkta köregenskaper på snötäckta och torra vägar och ger bra grepp även på isiga och våta vägar.

Däckets mönster och nya gummiblandningar ger Nokian Hakkapeliitta R SUV bättre isgrepp än vad ett friktionsdäck normalt har. Vid sidan av goda vintergreppsegenskaper var däckets stabilitet och våtgrepp viktiga mål i utvecklingsarbetet. Robust och stabil styrrespons är speciellt viktigt när man kör med en stor och tung stadsjeep. Föraren kan lätt känna av när gränsen för greppet ligger nära och de känsliga samt exakta köregenskaperna gör det lättare att köra bilen på hala vintervägar.

Nordiska friktionsdäck brukar klara sig bra när man jämför rullmotståndet hos olika typer av däck. Nokian Hakkapeliitta R SUV rullar lätt och har ett mycket lågt rullmotstånd, vilket minskar bränsleförbrukningen. Även utsläppen av koldioxid blir lägre.

Nokian Hakkapeliitta R SUV passar till nästan samtliga stadsjeepar. Antalet dimensioner är den mest omfattande på marknaden. De flesta av de 17 dimensionerna från 16 tum till 20 tum har XL-märkning, vilket innebär att däcken klarar av att bära även tunga bilmodeller.

Det nya SUV-friktionsdäcket har hastighetsklass R (max 170 km/h). De flesta europeiska konkurrentdäcken har oftast hastighetsklass T.

Nokian Hakkapeliitta R SUV finns tillgängligt i begränsat antal redan i slutet av 2007. Officiellt börjar detaljförsäljningen av däcket i Norden och Ryssland samt Nokian Tyres övriga marknader 2008.

För ytterligare information kontakta:

Produktchef Petri Niemi, Nokian Tyres, tel. +358 10 401 7646
Produktutvecklingschef Teppo Huovila, Nokian Tyres, tel. +358 10 401 7701

Nokian Hakkapeliitta R SUV produktsida