tis mars 21 12:59 2017 i kategori Företagsnyheter

Ny produktchef för personbilsdäck och ny marknadschef på Nokian Däck AB

Emil Sundholm är ny produktchef för personbilsdäck på Nokian Däck AB. Tidigare produktchefen Jon Persson har utnämnts till ny marknadschef på Nokian Däck.

Emil Sundholm har arbetat på Nokian Däck i fem år, först som innesäljare och senast som produktspecialist och inköpare innan han utnämndes som produktchef för personbilsdäck. Emil har jobbat i däckbranschen sedan år 1999.

Emil Sundholm säger att Nokian Tyres varumärke är mycket starkt i Sverige, vilket även YouGovs Brandindex bekräftade i december 2016. Nokian var det mest efterfrågade varumärket i Sverige.

– Nästan alla svenskar känner till Nokian Tyres Hakkapeliitta vinterdäck. Vi är störst på vinterdäck i Sverige, men vinner även ständigt nya marknadsandelar när det gäller våra Nokian Hakka sommardäck. Jag tror starkt på vårt nya sommardäck Nokian Hakka Blue 2 som är utvecklat för våra nordiska sommarförhållanden med stora temperaturvariationer och mycket regn. Vårt nya sommardäck ger ett mycket bra våtgrepp och skydd mot vattenplaning, säger Emil Sundholm.

– I höst börjar konsumentförsäljningen av våra nya vinterdäck, Nokian Hakkapeliitta 9 och Nokian Hakkapeliitta 9 SUV. Båda däcken har vårt nya funktionella dubbkoncept som Nokian Tyres har patenterat. Däcket är världens första dubbdäck med två olika typer av dubbar som förbättrar både sidogreppet och greppet rakt fram, berättar Emil Sundholm.

Bild på Emil Sundholm och Jon Persson bifogas.

Mer information: www.nokiantyres.se

Emil Sundholm, produktchef, tel. 08 474 74 64
emil.sundholm@nokiantyres.com

Jon Persson, marknadschef, tel. 08 474 74 47
jon.persson@nokiantyres.com