ons mars 16 03:48 2011 i kategori Företagsnyheter

Nya mobilappen HAKKAPEDIA förbättrar trafiksäkerhetenNokian Tyres lanserar idag sin nya tjänst Hakkapedia som är den mest avancerade mobilapplikationen med fokus på trafiksäkerhet. Appen ger användaren tillgång till värdefull och aktuell väginformation direkt i mobilen, om till exempel trafikstockningar och bilolyckor, och den har också ett verktyg för färdvägsplanering.

Pionjär inom trafiksäkerhet. Trafiksäkerhet har varit en av de viktigaste principerna för Nokian Tyres produktutveckling under företagets 75 år långa historia. Under denna tid har man utvecklat, testat och patenterat olika lösningar som förbättrar trafiksäkerheten. För att fira 75-års jubileumet för det legendariska vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta lanseras nu mobiltjänsten Hakkapedia. Hakkapedia har ett flertal funktioner som fokuserar på trafiksäkerhet, så som information om trafikstockningar och trafikolyckor samt ett verktyg för färdvägsplanering, för att nämna några. Genom tjänstens interaktiva element får användarna möjlighet att dela med sig av sina egna tips och observationer.

”Hakkapedia gör det möjligt för användaren att hitta viktig trafikinformation, och att själv ladda upp sina egna observationer för att hjälpa andra på vägarna. Med hjälp av aktuell information om trafikstockningar och olyckor kan användaren anpassa sin färdväg om det behövs. All information finns i mobiltelefonen” säger Antti-Jussi Tähtinen, marknads- och kommunikationsdirektör på Nokian Tyres, om den nya tjänsten.

Från virtualitet till handling. I Hakkapedia samlas nyttig information från användarna på ett och samma ställe. Man kan ladda upp information om trafiksäkerhetsrisker som farliga korsningar, väghinder eller andra problem som hotar säkerheten på vägarna. Det är också möjligt att föreslå aktiviteter för Team Hakka som skulle förbättra trafiksäkerheten. Alla Team Hakkas ingripanden dokumenteras och samlas på www.hakkapedia.se.

Hakkapedia är tillgänglig på internet via www.hakkapedia.se. Appen fungerar även med de flesta smartphones inklusive iPhone, Android och Nokia, och kan laddas ned från App Store, Android Market och Ovi Store. Tjänsten stödjer sig på trafikdata från Destia Traffic och på Google maps. Den fungerar i Finland, Sverige och Norge.

Hakkapedias funktioner:

  • Färdvägsplanering
  • Info om trafikstockningar
  • Larm om vägincidenter
  • Vägarbeten
  • Nyhetsflöde

För ytterligare information kontakta:

Antti-Jussi Tähtinen
Marknads- och kommunikationsdirektör
tel. +358 10 401 7940
antti-jussi.tahtinen(at)nokiantyres.com

Isabell Alariksson
Marknads- och företagsassistent
tel. 08- 474 74 46
isabell.alariksson(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/hakkapediasverige

Nokian TyresSom enda däcktillverkaren i världen koncentrerar sig Nokian Tyres på produkter och tjänster för säker bilkörning i nordiska förhållanden. Innovativa däck för person- och lastbilar samt tunga arbetsfordon marknadsförs huvudsakligen i områden där det finns snö och skogar samt krävande körförhållanden på grund av olika årstider. Nokian Tyres utvecklar produkter där målet är den hållbara säkerheten och miljövänlighet under däckets hela livscykel. Nokian Tyres äger däckkedjan Vianor med över 770 anläggningar i 20 länder. Nokian Tyres omsättning uppgick till cirka 1 058 miljoner euro år 2010 och antalet anställda är cirka 3 500. Nokian Tyres aktie noteras på NASDAQ OMX i Helsingfors. Mer information finns på
www.nokiantyres.se