mån september 18 09:47 2006 i kategori Företagsnyheter

Nytt logistikcenter för Nokian TyresNokian Tyres svenska dotterbolag Nokian Däck AB har flyttat till sitt nya logistikcenter och kontor i Rosersberg, norr om Stockholm. I det nya logistikcentret finns ett lager på 16 000 kvadratmeter och en kontorsdel på 800 kvadratmeter. Även den Nokian Tyres ägda däckkedjan Vianor har sitt huvudlager för Sverige i det nya logistikcentret.

Till det nya logistikcentret levereras dagligen produkter från Nokian Tyres fabriker. Därifrån levereras produkterna vidare till Nokian Däcks återförsäljare runt om i Sverige.

– Det nya logistikcentret är ett led i Nokian Tyres strävan att ständigt effektivisera logistiken från fabriken till sina återförsäljare. Sverige är en av de viktigaste marknaderna för Nokian Tyres och det nya logistikcentret kommer att ytterligare förstärka vår ställning på den svenska marknaden, säger Per-Åke Beijersten, VD för Nokian Däck AB.

Däck för nordiska förhållanden

Finländska Nokian Tyres är Nordens ledande däcktillverkare som tillverkar däck speciellt för krävande nordiska förhållanden. Företaget utvecklar och tillverkar sommar- och vinterdäck för personbilar och lätta lastbilar samt däck för tunga fordon. Företaget är även Nordens största tillverkare av regummeringsmaterial. Nokian Tyres har cirka 3 000 anställda och omsatte 686,5 miljoner euro (6,4 miljarder kronor) 2005.

Nokian Tyres äger även Nordens största däckkedja Vianor med över 200 däckverkstäder i Sverige, Finland, Norge, Estland och Ryssland. I Sverige finns för närvarande 54 Vianor däckverkstäder.

Titta också på bilden här.

För ytterligare information kontakta:

- Per-Åke Beijersten, VD, Nokian Däck AB, 08-4747 457, per-ake.beijersten@nokiantyres.com

- Jari Lepistö, landschef, VD Vianor Sverige, 08-4747 462, jari.lepisto@nokiantyres.com

- www.nokiantyres.com