ons mars 26 01:45 2008 i kategori Produktmeddelanden

Nytt SUV-däck med personbilslika köregenskaperNokian Tyres lanserar ett nytt sommardäck, Nokian Hakka SUV, för stadsjeepar. Däcket har särskilt utvecklats för nordiska grova asfalt- och grusvägar samt för varierande temperaturer. Däcket ger personbilslika, stabila och exakta köregenskaper. I tillverkningen av däcket används inga skadliga högaromatiska oljor.

Nokian Hakka SUV i hastighetsklasserna T och H (190 km/ och 210 km/h) har särkskilt utvecklats för populära medelstora stadsjeepar.

Däckets asymmetriska mönster ger däcket exakta och säkra köregenskaper både på torra och våta vägar. En ny innovation, så kallade stenborttagare som finns vid huvudspåren, ser till att små stenar inte fastnar i däckets huvudspår och mönsterklackar. I mjuk terräng rensas jorden bort ur spåren när däcket rullar. Däckets inner- och ytterskuldror är olika: det asymmetriska mönstret ger god stabilitet och bra skydd mot vattenplaning.

För att ge bättre köregenskaper på grusvägar och mjuka underlag har däcket så kallade terrängklor, utbuktningar som är sneda och kantiga. Terrängklorna ger extra fäste och bättre driv- samt bromsgrepp.

Den nya silica gummiblandningen i slitbanan, Nordic Cool Silica, har särskilt utvecklats för nordiska förhållanden med stora temperaturväxlingar.

Vid däckets fotområde finns en dubbel tätningsring (Double Mud Stopper) som ökar däckets och fälgens livslängd. Tätningsringen ser till att smuts och små stenar inte hamnar mellan däcket och fälgen. Samtliga däck i profilen 55 eller lägre har även ett fälgskydd som skyddar fälgen mot skador, till exempel när bilen parkeras nära trottoarkanten. Däcket har också en slitagevarnare som visar mönsterdjupet i millimeter.

Som alla andra produkter i Hakka sommardäcksfamiljen har också Nokian Hakka SUV en utökad Hakka-skydd. Om ett däck som har monterats rätt och används på ett normalt sätt av en olyckshändelse förstörs så får konsumenten ett nytt likadant däck utan kostnad.

Längre version av pressmeddelandet:

www.nokiantyres.se/pressmeddelande?id=10378342&year=2007&group=

Bilder:

www.nokiantyres.com/hakkasuv
Produktsida: Nokian Hakka SUV

För ytterligare information kontakta:

Teppo Huovila, produktutvecklingschef, tel. +358 10 401 7701, förnamn.efternamn@nokiantyres.com