ons augusti 30 09:29 2006 i kategori Produktmeddelanden

Skogsdäckens etta Nokian Heavy Tyres kommer med ett radialskogsdäck: Nokian Forest Rider är uniktFöregångaren inom skogsdäcksteknologi Nokian Heavy Tyres lanserar på marknaden ett alldeles nytt slags skogsdäck Nokian Forest Rider, som har utvecklats för medelstora kortvirkesmaskiner, i synnerhet för användning utan band.

Nokian Heavy Tyres presenterar ett skogsdäck med radialkonstruktion. Produktnyheten är ett unikt tillskott till Nokians framgångsrika utbud av skogsdäck och det nyaste mästerprovet inom skogsdäcksbranschen. Genom att kombinera sin patenterade sidoförstärkning med konstruktionen i radialdäck lyckades Nokian Heavy Tyres produktutveckling lösa den största utmaningen som hittills hindrat användningen av radialkonstruerade skogsdäck.

Patenterad sidoförstärkning hemligheten bakom Nokian Forest Rider


Sidoförstärkningen gör produkten slitstark och säker i drift. Testen ute på fält visar att däcket är minst lika slitstarkt som traditionella diagonaldäck för skogsmaskiner. Konstruktionen hos den integrerade sidoförstärkningen skyddar däcket i krävande och utmanande förhållanden och ger möjlighet att utnyttja alla fördelar hos radialdäck nu också i skogsarbeten. Tack vare den stabila sidokonstruktionen hålls däcket stadigt på underlaget och sviktar inte ens vid lastning.

Genom radialkonstruktionen har man uppnått många fördelar jämfört med de traditionella diagonaldäcken. Nokian Forest Riders framkomlighet och dragförmåga är bättre och rullmotståndet lägre än hos diagonaldäck. Tack vare det låga rullmotståndet är däcket ett ekonomiskt val.
Nokian Forest Rider har utvecklats för användning utan band, varför produkten lämpar sig utmärkt också i regioner, där användning av band har förbjudits, såsom t.ex. i Mellaneuropa.

Miljövänlighet ett grundvärde för Nokian Heavy Tyres


Till Nokian Heavy Tyres filosofi hör att produkterna skall vara miljövänliga. Liksom alla produkter inom familjen Nokian Heavy Tyres tillverkas också Nokian Forest Rider utan HA-oljor. Produkter som tillverkats utan högaromatiska oljor är ett bevis på de möjligheter som den moderna teknologin erbjuder i en värld som uppskattar ett övergripande ansvar. En ingående satsning på produktutveckling och miljövänliga produkter ger däremot också andra fördelar i entreprenörernas vardag.

Genom att utöka fotavtrycksarealen för Nokian Forest Rider uppnåddes ett lägre marktryck, vilket gör att däcket rör sig obehindrat i naturen och skonar terrängen. Nokian Forest Rider rullar i skogen som hemma. Däcket besparar markytan och rensar sig effektivt, varför jord inte transporteras med skogsmaskinen ut på vägen.

Mönstret utvecklades i syfte att minska vibrationerna


Den vibration som maskinföraren utsätts för beror på många delfaktorer, t.ex. själva skogsmaskinen, däcken, hastigheten och terrängen. Effekterna vid exponering för vibrationer har undersökts ingående, och EU har fastställt egna direktiv om högsta tillåtna vibrationsstyrka. Vid utvecklingen av den nya produkten fäste Nokian Heavy Tyres särskild uppmärksamhet vid att uppnå lägre vibrationsvärden. I den nya produkten utformades ribbmönstret så att däcket rullar jämnare i terrängen, och på detta sätt lyckades man minska vibrationerna.

Den första Nokian Forest Rider finns i dimension 710/45R26.5 och finns tillgängligt från och med oktober 2006.

Närmare upplysningar:
Jukka Hautala, marknadschef, Nokian Heavy Tyres,
Tfn +358 3 340 7570 jukka.hautala@nokiantyres.com
Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres,
Tfn +358 3 340 7544 martti.paivinen@nokiantyres.com
www.nokiantyres.com/brand

Nokian Heavy Tyres
Nokian Forest Rider produktsida