tis september 5 08:54 2006 i kategori Produktmeddelanden

Två nya sommardäck för lätta lastbilar och vans: Nokian Hakka C Cargo och Nokian Hakka C Van
Nokian Tyres förnyar sitt sortiment av däck för lätta lastbilar och minibussar och lanserar två nya däck, Nokian Hakka C Cargo och Nokian Hakka C Van. Hakka C Cargo är avsett för lätta lastbilar och Hakka C Van för minibussar.

De nya däcken har utvecklats för att optimalt uppfylla de krav som lätta lastbilar och minibussar ställer på däck. Därmed passar de bra för krävande yrkesmässig körning: minibussar för taxibruk, distributionsbilar, eller för tunga transporter till exempel för en byggfirma. Oavsett användningsområdet måste däcken klara av att uppfylla de högt ställda kraven.

Hakka C Cargo kan lätt bära även tyngre laster och Hakka C Van är utvecklat för lättare laster och persontransporter. Båda däcken finns i 16 olika dimensioner. Försäljningen börjar under våren 2007.

Båda däcken ingår i den nya Hakka-familjen, vilket innebär att de är speciellt utvecklade för krävande nordiska förhållanden.

Nokian Hakka C Cargo Triangelstöd förstärker skulderområdet Mönstret på Nokian Hakka C Cargo är non-direktionalt, vilket innebär att däckets rullriktning inte är bestämt. Däcket har ett liknande mönster och konstruktion som lastbilsdäck. Däcket kan utan problem bära de tunga laster som lätta lastbilar kan transportera.Det så kallade triangelstödet är den nya innovationen. De triangelformade stöden ökar skulderområdets sidostyvhet betydligt, vilket är mycket viktigt speciellt när man har tung last. Tack vare innovationen minskar däckslitaget och däcket behåller sin form betydligt längre.

På skulderområdet finns speciella avkylningshål som tillsammans med det öppna mönstret minimerar värmeutvecklingen. Det stadiga skuldermönstret som sitter ihop med de kraftiga sidohörnen ger god körstabilitet.

Nokian Hakka C Van Säkert och exakt däck för minibussarNokian Hakka C Van har ett asymmetriskt inside-outside mönster som ger exakta och bekväma köregenskaper. På mittribban finns ett vågformat mönster som kallas för vågstöd. Stödet förbättrar däckets sidostyvhet, gör det slitstarkt och hjälper till att behålla däckets form länge. Vågstödet minskar även vattenplaningsrisken betydligt.

Van-däcket är avsett för minibussar som ofta har personbilsliknande köregenskaper. Däckljudet är mycket lågt både inne i bilen och vid omkörning, tack vare den optimerade mönsterklacksfördelningen och den för minibussar skräddarsydda konstruktionen.

Med sina bekväma och exakta köregenskaper lämpar sig Nokian Hakka C Van mycket väl för taxibruk. Speciellt på landsbygden är minibussar vanliga i taxibruk.

Inforuta för lufttryck och björklövsymbol


Båda nya Nokian Hakka-däck har gummiblandningar som är speciellt utvecklade för den här typen av däck. Däcken tillverkas utan högaromatiska oljor som är klassade som skadliga. Detta illustreras av björklövsmärket på däckens sidor.

Speciellt i yrkeskörning och när lasten är tung är det viktigt att däcken har rätt lufttryck. Däcken med rätt lufttryck ger bättre köregenskaper och minskar rullmotståndet samt bränsleförbrukningen. Precis som Nokian Tyres personbilsdäck har nu även de nya C-däcken en inforuta där man kan markera det rätta lufttrycket.

Innovationer och produktförbättringar


Triangelstöd
· förstärker skulderområdet på Nokian Hakka C Cargo
· bättre sidostyvhet, hållbarhet och form
· kan bära tunga laster utan problem
· däcket blir inte för varmt och kyls av snabbt

Vågstöd
· minskar risken för vattenplaning
· bättre sidostyvhet, hållbarhet och form

Mudstopper tätningsring
· ser till att sand och smuts inte kan tränga in mellan däcket och fälgen

För ytterligare upplysningar kontakta:
· Produktutvecklingschef Teppo Huovila, Nokian Tyres plc, tel +358 3 340 7701
· Utvecklingschef Allan Ostrovskis, tel +46 70 244 8820
· www.nokiantyres.com/brand

Nokian Hakka C Van productsida
Nokian Hakka C Cargo produktsida