Vinterdäcken

Under hela sin historia har Nokian Tyres gjort det mer säkert och komfortabelt att köra bil på vintern. I de krävande vinterförhållandena i Norden ska man köra bil lugnt och med framhållning. Hastigheten ska anpassas efter väglaget och det ska ta längre tid att komma fram än på sommaren för att bilkörningen kan ske säkert och komfortabelt. Dessutom krävs att bilen har rätt typ av vinterdäck. Kärnfrågan är om du ska välja dubbdäck eller dubbfria vinterdäck?

Dubbdäck och dubbfria vinterdäck är utvecklade för att ge bra grepp och köregenskaper på vintern. Dubbdäck är fortfarande det säkraste valet av dessa två typer av vinterdäck, eftersom dubbdäck balanserar bättre variationer på väglaget. Speciellt på isunderlag ger dubbdäck kortare bromssträcka och bättre grepp än dubbfria vinterdäck. Å andra sidan ger dubbfria vinterdäck lika bra grepp på snöiga vägar, ger bra grepp även när väglaget är besvärligt och de rättar till även förarens små fel. Dessutom är monteringstidtabellen mer flexibel med dubbfria vinterdäck. Du kan montera dem tidigt på hösten, i god tid innan halkan kommer och ha dem kvar till sent på våren då temperaturen varierar kraftigt och kan på det sättet öka säkerheten.

Nokian Tyres har under lång tid satsat stora resurser i utvecklingen av vinterdäck och resultatet är att båda typer av vinterdäck har utvecklats enormt under de senaste åren. Nokian dubbdäck är ännu mer tysta och ger bättre grepp och dubbarnas vägslitageeffekt har minskar betydligt, vilket är bra för miljön. Även dubbfria vinterdäck ger betydligt bättre grepp, tack vare nya gummiblandningar och lamellkonstruktioner. I Nokian Tyres vinterdäcksortiment finns rätt typ av vinterdäck som passar bäst till din bil och körerfarenhet samt för dina behov. Då kan du njuta av och köra bil säkert även på vintern.

 

Nokian vinterdäcksortiment:

Vinterdäck för personbilar

Vinterdäck för SUV

Vinterdäck för lätta lastbilar