ons juni 3 03:52 2009 i kategori Produktmeddelanden

Fler drifttimmar för entreprenörer –


ännu slitstarkare Nokian TRI 2Nokian TRI 2 är en modern och pålitlig partner för lantbrukare och maskinentreprenörer året om. Det klackmönstrade specialdäcket som passar för mångsidiga entreprenörsarbeten har blivit ännu slitstarkare.

Den nya gummiblandningen ger däcket fler drifttimmar både i varierande väg- och servicearbeten samt i tunga transporter inom lantbruk. Den nya gummiblandningen ger även bättre vintergrepp.

Nokian TRI 2 har ett pilformat mönster och en robust konstruktion som ger ett mycket bra grepp både på hala vägar och i mjuka åkrar. Däcket har utmärkta rensningsegenskaper vilket också förbättrar greppet. Specialdäcket har stabila och behagliga köregenskaper. Däcket slits jämnt och tål körning i krävande förhållanden. Tack vare däckets klackmönster och jämna marktryck kan produkten användas till exempel för vård av känsliga grönområden.

Moderna lantbruks- och specialtraktorer transporterar allt tyngre laster. Avstånden mellan entreprenörsarbeten har blivit längre, vilket innebär att medelhastigheterna på transportsträckorna har ökat. Traktorer används i mer varierande arbetsuppgifter och körs oftare på landsväg.

För att specialdäcken ska ge maximalt med drifttimmar är det viktigt att traktorn har rätt typ av däck och att däcken har rätt lufttryck. Däckens dimension måste passa för traktorns effekt och vikt. Rätt lufttryck har en stor påverkan på däckens köregenskaper och livslängd. Däckets livslängd kan ökas väsentligt genom att följa maskintillverkarens rekommendationer och genom att regelbundet kontrollera lufttrycket. Arbetet sker effektivare när de bästa egenskaperna på maskinen och däcken kan utnyttjas fullt ut.

Nokian TRI 2 i 65-serien har en ny gummiblandning. Nytt är också mätpunkterna för mönsterdjupet på mittribban som underlättar kontrollen av drifttimmarna för det miljövänliga däcket.

För ytterligare information:www.nokianheavytyres.se

Jan Boberg, försäljningschef, Nokian Däck AB, 08-4747 455,
[email protected]

Vesa Sampakoski, försäljnings- och marknadschef, Nokian Heavy Tyres
tel. + 358 10 401 7605, [email protected]

Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 010 401 7544 , [email protected]

Pressmeddelanden och bilder: www.nokiantyres.com/elmia2009