mån januari 16 01:46 2017 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Fyra nya dimensioner av Nokian CT för tunga transporter inom lantbruk

Nokian Heavy Tyres lanserar fyra nya dimensioner av Nokian CT för mycket tunga laster i krävande förhållanden och för varierande arbetsuppgifter inom lantbruk och entreprenad. CT-däck med lågt däckljud är ett av de mest slitstarka däcken på marknaden och ger bra skydd mot stickskador.

Nokian CT

Nokian CT i dimensionen 650/55R26.5 har fått mycket beröm av kunder sedan däcket lanserades på Agritechnica-mässan för tre år sedan. Nu är det dags att lansera fyra nya dimensioner.

− Laster som transporteras inom lantbruket blir ständigt tyngre, både på åkern och på allmänna vägar. Utöver rena lantbruksarbeten utför våra kunder även olika typer av entreprenadarbeten. Traditionella lantbruksdäck passar inte alltid för den typen av extrema jobb, eftersom de inte är tillräckligt slitstarka och ger inte tillräckligt bra skydd mot däckskador. Därför utvecklade vi vårt sortiment av slitstarka CT-däck, säger Martin Karlsson, produktchef på Nokian Däck AB.

Lång livslängd

Slitstyrka är en av fördelarna med CT-däck. Däckets slitbana är 22-27 millimeter, vilket är 5-29 procent mer än vad motsvarande konkurrentdäck kan erbjuda. Den grövre slitbanan med slitstark gummiblandning ökar däckets livslängd.

Under slitbanan har CT-däcket tre stålbälten, istället för två som är vanligt. Det ökar lastkapaciteten, förbättrar stabiliteten och förbättrar skyddet mot däckskador. Den starkare konstruktionen gör att CT-däcket kan bära mycket tyngre laster än traditionella däck, även på stenigt underlag.

CT-däck har mer än tio procent bredare kontaktyta än liknande konkurrentdäck, vilket minskar marktrycket och -komprimeringen samt ökar stabiliteten vid till exempel lastning. Däckets breda kontaktyta och den robusta konstruktionen förbättrar även komforten och säkerheten vid körning på allmänna vägar, där tunga slam- och schaktningssläpvagnar utsätts för extrema sidokrafter i kurvor. Den bredare kontaktytan innebär också att motorstarka traktorer kan dra mycket tunga laster.

Däckets mönster är asymmetrisk, vilket minskar däckljudet avsevärt. Däckets spårdesign ger goda rensningsegenskaper, vilket gör att stenar och jord inte fastnar i däckspåren.

− Utgångspunkten var att utveckla ett däck som är så slitstarkt som möjligt, vilket gör Nokian CT till ett mycket ekonomiskt däck. Dessutom passar däcket för varierande arbetsuppgifter, från lantbruk till schaktning och allt däremellan, säger Martin Karlsson.

Nokian CT har visat vad det kan

Serge Contat är chef för företaget S.E.T.A.R. Bibollet som har femton traktorer och arbetar inom lantbruk och entreprenad i Franska Alperna. Regionen är bergig och underlaget är ofta stenigt, vilket ökar risken för däckskador. Traktorerna används för att dra släpvagnar med tunga laster av foder, spannmål och gödsel.

− Nokian CT-däck är mycket stabila, även med tung last. Trots krävande förhållanden med stenigt underlag så har vi inte haft en enda däckskada på våra CT-däck. Bra sidogrepp är också viktigt, speciellt vid lastning och Nokian CT har visat sig vara ett utmärkt däck även när det gäller detta, säger Serge Contat.

Nokian CT-däck:

Nya dimensioner (tillgängliga från och med januari 2017)

560/60R22.5                                         

600/50R22.5

600/55R26.5

600/60R30.5

Original däckdimension: 650/55R26.5

BILDER: www.nokiantyres.com/nokian_ct_photos

Mer information:

Jiri Kozich, Product Manager – TRI and Agricultural Tyres
Tel. +420 773 673 348
[email protected]

Martin Karlsson, produktchef tunga däck Nokian Däck AB, tel. +46 70 520 3390 
[email protected]

Nokian Flotation Tyres www.nokiantyres.com/flotation

Facebook: www.facebook.com/nokianheavytyres 
Twitter: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc 
YouTube: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Nokian Heavy Tyres
https://www.nokianheavytyres.se