ons november 10 01:36 2010 i kategori Produktmeddelanden

Klackmönstrade specialdäcket Nokian TRI 2
rullar effektivt på vinterväglagFler drifttimmar, säkert grepp särskilt på vinterväglag, komfort och hög bärighet i krävande förhållanden. Det klackmönstrade Nokian TRI 2 ger säkra och exakta köregenskaper i varierande entreprenadarbeten året runt.

– Det stabila och slitstarka Nokian TRI 2 trivs både på isiga vägar och på packad snö. De många kanterna på mönsterklackarna och den för vinterförhållanden utvecklade naturgummiblandningen ger exakt grepp på varierande vinterväglag, säger Teppo Mäkelä, projektchef för produktutvecklingen på Nokian Heavy Tyres.

Däckets mönster och den robusta konstruktionen garanterar att Nokian TRI 2 slits jämnt och att däcket ger många effektiva drifttimmar. Däcket har komfortabla köregenskaper och fungerar bäst när man samtidigt arbetar och kör med maskinen. De bekväma, personbilslika köregenskaperna underlättar körningen på landsväg och ökar trafiksäkerheten.

Ny dimension för små traktorerDen nya dimensionen i produktfamiljen Nokian TRI 2, 250/80 R16 STEEL, passar utmärkt för små traktorer som används i servicearbeten och i arbeten på gräsytorna. Det låga marktrycket är skonsam för underlaget och däcket har utmärkta rensningsegenskaper, vilket gör att jord inte hamnar på vanliga vägar.

Som alla Nokian Heavy Tyres produkter tillverkas även Nokian TRI 2 utan skadliga högaromatiska oljor. I gummiblandningen finns enbart renade, lågaromatiska oljor. Även det låga däckljudet, vilket ökar förarkomforten, samt det låga rullmotståndet, vilket minskar bränsleförbrukningen, ökar däckets miljövänlighet.

Nokian Heavy Tyres har över 25 års erfarenhet av att utveckla däck för traktorbaserade arbetsmaskiner. Nokian TRI 2 är känd för sin unika slitstyrka och däcket passar utmärkt för entreprenadarbeten inom lantbruk och industri samt för väg- och servicearbeten. Nokian TRI 2 har ett pilformat mönster och en robust konstruktion som ger mycket bra grepp. Det självrensande däcket tillåter även snabb körning (hastighetsklass D=65 km/h).

Mer information: www.nokianheavytyres.se

Nokian Däck AB, Mats Fahlgren, försäljningschef Sverige, tel. 08-474 74 58, mats.fahlgren(at)nokiantyres.com

Nokian Däck AB, Jan Boberg, marknadschef Sverige, tel. 08-474 74 55, jan.boberg(at)nokiantyres.com

Teppo Mäkelä, projektchef, Nokian Heavy Tyres, tel. +358 10 401 7604 teppo.makela(at)nokiantyres.com