tis oktober 6 11:11 2009 i kategori Produktmeddelanden

Mer effekt för entreprenörsarbeten – ännu slitstarkare Nokian TRI2 ger utmärkt grepp
Fler drifttimmar, pålitligt grepp året om, körkomfort och hög bärighet för krävande entreprenörsarbeten världen över. Slitstyrkan och greppet har utvecklats vidare på radialdäcket Nokian TRI2 som är skräddarsydd för mångsidig maskinentreprenad.

– Den noggranna utvecklingen av gummiblandningar och upprepade tester underlättar vardagen för entreprenörer. Dragförmågan på TRI2 har förbättrats med 10 procent. Det handlar inte om några kompromisslösningar som försämrar däckets andra egenskaper. Våra tester visar att den nya gummiblandningen ger upp till 20 procent mer drifttimmar än tidigare, säger Martti Päivinen, produktutvecklingschef på Nokian Heavy Tyres.

Nokian Heavy Tyres har över 25 års erfarenhet när det gäller att utveckla däck för traktorbaserade arbetsmaskiner. Sedan tidigare är Nokian TRI2 välkänt för sina stabila och komfortabla köregenskaper. Däcket passar utmärkt för varierande entreprenörsarbeten inom lantbruk, industri samt på maskiner för väg- och servicearbeten. Nokian TRI2 har ett pilformat mönster och en stark konstruktion som ger mycket bra grepp. Däcket har mycket goda självrensande egenskaper och transportsträckor kan köras i god fart (D=65 km/h). Däckets klackmönster och det jämna marktrycket gör att däcket med fördel även kan användas för arbeten på till exempel grönområden.

I tillverkningen av däcket används enbart renade oljor och även det låga däckljudet samt det låga rullmotståndet som minskar bränsleförbrukningen markerar däckets miljövänlighet. Alla specialdäck som finns till salu tillverkas med den nya specialgummiblandningen. Nytt är också mätpunkten för mönsterdjupet som finns på mittribban. Med hjälp av den kan man kontrollera drifttimmarna för det miljövänliga däcket.

Nokian TRI2 – pålitliga köregenskaper året om


  • Utmärkt grepp i alla förhållanden
  • Unik slitstyrka och bärighet
  • Stabilt även på landsvägen, hög hastighetsklass
  • Marknadens bredaste sortiment
För ytterligare information kontakta:
www.nokianheavytyres.se

Jan Boberg, Nokian Däck AB,
tel. 070 686 8989,
jan.boberg(a)nokiantyres.com

Vesa Sampakoski, försäljnings- och marknadschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7605,
vesa.sampakoski(a)nokiantyres.com

Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7544,
martti.paivinen(a)nokiantyres.com

Pressmeddelanden och bilder:
www.nokiantyres.com/maxpo09