ons juni 3 03:41 2009 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Forest King F kommer nu i en ny


däckdimension med mer slitstyrka och


bärighet för skogsmaskinerNokian Forest King F 780/55-26.5 är utvecklat för moderna stora skogsmaskiner. Den nya dimensionen ger mer efterlängtad slitstyrka och bärighet för stora skördare och skotare. Det nya däcket ersätter Nokian Forest King F 750/55-26.5.

Det stabila Nokian Forest King F med stor lastförmåga är ett säkert val för arbeten där man måste använde band. Jämfört med sin föregångare är det nya däcket betydligt slitstarkare. Den bredare och på skulderområdet starkare slitbanan ger skogsentreprenören fler drifttimmar i varierande arbeten i skogen.

De rakare däcksidorna ger effektivt skydd mot stickskador och skyddar fälgen i svår terräng. Tack vare den bredare slitbanan ger det nya däcket större kontaktyta mot marken.

Pålitlig partner med band


De ökade effektivitetskraven för skogsavverkning gör att däcken måste ha större bärighet. Bärigheten för den nya dimensionen av Nokian Forest King F i skogsarbeten är 9 500 kg. Däckets spårprofil som blir djupare på skulderområdet, tillsammans med de raka däcksidorna ökar däckets slitstyrka. Tack vare den breda kontaktytan mot marken är däcket skonsam mot terrängen.

Det nya robusta däcket är utmärkt vid bandanvändning. Diagonaltdäcket Nokian Forest King F har en mer böjd slitbana som minskar risken för att däcket ska slira i bandet. Utformningen av skuldrorna och ett bandstöd gör att band och kedjorna sitter väl på plats. Tack vare det ger bandet bra framkomlighet även i mycket blöta förhållanden med dåligt grepp. Speciella skyddsribbor på däcksidorna minskar risken för bandslitage på däcksskuldrorna.

För ytterligare information:

www.nokianheavytyres.se

Jan Boberg, försäljningschef, Nokian Däck AB, 08-4747 455, [email protected]

Vesa Sampakoski, försäljnings- och marknadschef, Nokian Heavy Tyres
tel. + 358 10 401 7605, [email protected]

Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 010 401 7544 , [email protected]

Pressmeddelanden och bilder: www.nokiantyres.com/elmia2009