tor september 7 10:57 2017 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Nokian Tyres lanserar unik ny produkt: Världens första dubbdäck med dubbla dubbar ger extremt vintergrepp

Nokian Tyres lanserar nästan 200 nya produkter för den kommande vinterdäcksäsongen. Ledstjärnan är det senaste däcket i produktfamiljen Hakkapeliitta, det avancerade dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 9. Det här nya däcket tar säkerheten och komforten till en helt ny nivå. Tidigare utmärkta resultat i vinterdäcktester stöder lanseringen av de nya vinterdäcken, konsumenterna väljer vinterdäck av hög kvalitet och säkerhet gång efter gång.

Nokian Tyres lanserar unik ny produkt: Världens första dubbdäck med dubbla dubbar ger extremt vintergrepp

I det breda nya vinterdäcksortimentet från världens nordligaste däcktillverkare ingår både dubbdäck och dubbfria vinterdäck till små och medelstora familjebilar, stora SUV-bilar, effektiva sportbilar och robusta lätta lastbilar. Premiumvinterdäck finns även till de allt mer populära elbilarna och hybridbilar.

– Vårt vinterdäcksortiment har förnyats helt och är den här vintern bredare och modernare än någonsin tidigare. Vi har gjort stora investeringar i däck- och dubbteknik och resultatet är årets nya topprodukter Nokian Hakkapeliitta 9 och Nokian Hakkapeliitta 9 SUV. Den legendariska produktfamiljen Nokian Hakkapeliitta är nu ännu mer konkurrenskraftig och erbjuder bilister säkra mil i krävande vinterförhållanden, säger Petri Niemi, Head of Product Management på Nokian Tyres.

Nokian Hakkapeliitta 9 med unikt dubbkoncept

Nokian Hakkapeliitta 9 är tekniskt sätt Nokian Tyres mest avancerade vinterdäck. Däckets prestanda bygger på det innovativa funktionella dubbkonceptet som utöver utmärkt grepp rakt fram även ger ett suveränt sidogrepp.

Det nya vinterdäcket med bästa möjliga vintergrepp har som först i världen två olika typer av dubbar som har olika uppgifter. Dubbarna som finns i däckets ytterskuldra ger utmärkt sidogrepp i hala kurvor och vid filbyten. Dubbarna i mitten av slitbanan maximerar greppet rakt fram vid inbromsning och acceleration.

Tysta och stabila köregenskaper

Utöver sin avancerade dubbeldubbteknik innehåller nya Nokian Hakkapeliitta 9 många andra innovationer som ger däcket balanserade och logiska köregenskaper, även vid extrema situationer. Däcket har under dubbarna Eco Stud-dynor som dämpar dubbkontakten mot vägen och som samarbetar med de specialformade dubbarna, vilket ger stabila köregenskaper med lågt däckljud.

Bilförarna kommer även uppskatta däckets låga rullmotstånd som minskar bränsleförbrukningen, vilket sparar både pengar och miljö. Miljövänlighet uppmärksammas också i däckets gummiblandning som innehåller mer ekologiska och förnybara material än tidigare. Ny typ av gummiblandning och ett nytt däckmönster förbättrar vägkontakten och ger komfortabla köregenskaper i alla väglag.

Fler säkra mil

Nokian Hakkapeliitta 9 omfattas av Hakkaskydd som ger hjälp vid en däckskada. Hakkaskydd är kostnadsfritt och kan aktiveras direkt efter köp av nya däck. En annan praktisk sak är slitagevarnaren som visar återstående mönsterdjupet i däckets huvudspår. Däcket har även en snöflingesymbol som signalerar när vintergreppet inte längre är säkert och att det är dags att köpa nya däck.

Sortimentet av Nokian Hakkapeliitta 9 omfattar 52 produkter från 14 tum till 20 tum. I sortimentet finns även Nokian Hakkapeliitta 9 SUV-däck som erbjuder SUV-förare balanserat grepp. SUV-däcket har förstärkta däcksidor med Aramid-fiber, ett material som bland annat används i skottsäkra västar. Det ger däcket utmärkt slitstyrka även i krävande situationer.

Dubbdäck och dubbfria däck

Nokian Tyres omfattande vinterdäcksortiment erbjuder bra däck för alla bilägare. Det var Nokian Tyres som uppfann vinterdäcket och företaget kan de nordiska förhållandena väl och vad som krävs av ett bra vinterdäck.

För bilister som föredrar dubbfria vinterdäck är Nokian Hakkapeliitta R2 ett bra val. Däcket är mycket komfortabelt, har extremt lågt rullmotstånd och bra grepp på snö och is. Däckets gummiblandning innehåller bland annat små diamanthårda kristaller som förbättrar greppet på is.

Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 har vunnit många vinterdäcktester och passar bra för bilister som uppskattar pålitlig slitstyrka och säkerhet. Däcket har fler dubbar än vanligt och de har noggrant placerats i slitbanan med hjälp av dataoptimering. Dubbarna ger utmärkt isgrepp.

Produktfamiljen Nokian Hakkapeliitta kompletteras med dubbdäcken Nokian Nordman 7 och Nokian Nordman 7 SUV. De är utvecklade för konsumenter som vill ha ett alternativ till premiumdäck, däck med bra pris/kvalitet-förhållande.

Nokian Hakkapeliitta och Nokian Nordman vinterdäck är tillgängliga på Nokian Tyres viktigaste marknader i Norden, Ryssland och Nordamerika och ett omfattande nät av återförsäljare säljer Nokian Tyres produkter.

BILDER:  

Nokian Hakkapeliitta 9 - Tekniska innovationer på det nya vinterdäcket

Nokian Hakkapeliitta R2 - Bästa dubbfria vinterdäcket för utmanande nordiska förhållanden

Nokian Hakkapeliitta C3 - Slitstarkt nytt dubbdäck för lätta lastbilar

Nokian Hakkapeliitta CR3 - Ekonomiskt dubbfritt vinterdäck för nordiska vägar

Nokian Hakkapeliitta LT2 - Robust specialvinterdäck för tunga SUV-bilar och 4x4-typiska fordon

Mer information: www.nokiantyres.se

Emil Sundholm, Product Manager, tel. 08 474 74 64
emil.sundholm@nokiantyres.com