Däckets skick

Sorterad av

7 artiklar

Vi rekommenderar att man byter alla fyra däck samtidigt. I vissa fall går det bra att byta dem i par om två och då antingen fram eller bakdäcken. Byts endast två däck så använd då samma märke och modell som de gamla däcken för att försäkra bibehållen säkerhet och körkomfort.

Vid halt underlag är bromssträckan längre och hanteringen blir svårare. Kontakten med vägen försvinner och risken för vattenplaning ökar markant. Däcket har också svårt att pumpa bort snö och slask då det är mönstret på däcken som sköter det jobbet.

Utför alltid en visuell bedömning av däcken före körning och inspektera noga var tredje vecka. Snabba kontroller kan förbättra körkomfort, säkerheten och förlänga däckens livslängd.

Det rekommenderas inte att använda dubbdäck eller vinterdäck under sommarsäsongen. Däck för vinterbruk är inte optimerade för sommarförhållanden. Hanteringsegenskaperna och våtgreppet på vinterdäck är inte desamma som för sommardäck under varma sommardagar, vilket gör dem mindre säkra och komfortabl…