Det är en vacker resa

Med dessa däck kan du driva din SUV till gränsen – och över den!

minute read

I dina tankar kanske din SUV kan köras vart som helst, men i verkligheten kan dåliga däck hindra dig från att få ut mesta möjliga av prestandan och komforten i ditt fordon i vardagligt bruk, för att inte tala om terrängfunktionerna. Vår lösning är att förstärka däckens sidoväggar med tuffa Aramid-fibrer. Aramid är en extremt slitstark fiber som t.ex. används inom flyg- och militärindustrin. Vår Aramid Sidewall-teknologi gör däcksidan otroligt hållbar och motståndskraftig mot stötar och skärskador, vilket gör att däcken klarar gropar i vägen och trottoarkanter utan problem.


Det finns inga dåliga vägar

En av de främsta anledningarna till att man skaffar en SUV är att markfrigången är högre än genomsnittet. Det innebär att du kan köra på vägar som inte är lika jämna som motorvägar. Att köra över en grop med lågt lufttryck i dina däck kan dock snabbt leda till svår skada, eftersom sidoväggarna vanligtvis är den svagaste delen av däcket. Aramid Sidewall är särskilt konstruerad för att förhindra oreparerbara punkteringar orsakade av gropar i vägen och vassa stenar.

Trottoarvänlig

Även om du inte regelbundet tar SUV:en och åker ut i vildmarken så kommer du förmodligen någon gång att parkera den vid en trottoarkant. Att träffa en vass trottoarkant i fel vinkel kan vara ödesdigert för dina däck. Men oroa dig inte, Aramid Sidewall kommer till undsättning!

Se vår video och hur Aramid Sidewall-teknologin skyddar däcken och säkrar din resa.

 

Se vårt urval av Aramid-förstärkta SUV-sommardäck och fortsätt utforska!

SINNESRO PÅ NORDISKA SOMMARVÄGAR

Våra Nokian Hakka sommardäck ger en säker resa under alla nordiska vägförhållanden från tidig vår till sen höst. Hitta sommardäcken som passar dig och njut av bekymmersfri körning.

NOKIAN HAKKA SOMMARDÄCK