Det är en vacker resa

Praktiska tips för tältcamping med din bil

minute read

Trender som urbanisering och att söka upplevelser hellre än att köpa varor som konsumerar vår planets naturresurser i onödan påverkar våra liv. Genom att göra färre långresor kan vi alla kan upptäcka våra egna länders skönhet och specialiteter på nytt. Få kontakt med naturen igen och sov över i skogen!


Vad ska ni packa i er bil när ni ska campa och sova i tält? Vad mer ska ni tänka på? Läs våra praktiska tips.

HÄR ÄR DE VIKTIGASTE SAKERNA ATT PACKA NÄR NI SKA TÄLTA:

 • Det allra viktigaste att packa är givetvis tältet. Se till att det är tillverkat av ett vattentätt tyg så att det inte läcker när det regnar.
 • Om ni planerar att campa under en längre tid bör ni också tänka på om ett litet tält är tillräckligt, eller om ett stort tält skulle vara bekvämare. Ni kan stå upp i ett stort tält, och det har plats för era tillhörigheter. Dock kan ett stort tält vara svårt att sätta upp om terrängen är ojämn. På en campingplats bör detta inte vara något problem.
 • Välj en sovsäck som är klassad för rätt klimat, och tänk på att nattetid kan temperaturen sjunka betydligt även efter en solig dag.
 • Att investera i en campingmadrass eller en dyna rekommenderas eftersom ni sover mycket bekvämare med det än med bara sovsäcken. Packa också en kudde att vila huvudet på.
 • Ta med varma kläder för kvällar och nätter. Det är inte kul att frysa!
 • En pannlampa eller ficklampa är definitivt också en nödvändig campingartikel. Ni behöver den för att kunna göra saker i mörkret.

Praktiska tips för en bekvämare campingupplevelse:

 • Hitta en jämn plats i terrängen och ta bort alla pinnar, stenar och kottar innan ni sätter upp tältet.
 • Undvik att sätta upp tältet i en fördjupning så att regnvatten inte rinner mot och in i tältet.
 • Insektsmedel kan också komma till nytta.
 • Ni kan spara in på kostnader genom att laga er egen mat på ett campingkök. Föreställ dig stämningen när ni äter frukost utomhus med fåglarna kvittrande, eller när ni äter lite kvällsgott och tittar på solnedgången. Glöm inte bränslet till spisen eller kryddorna! Salt, peppar och olja räcker långt.
 • Packa en filt för att sitta ute. Ett bekvämare, men lite mer utrymmeskrävande alternativ, är att också packa några campingstolar och ett hopfällbart bord.
 • Om ni planerar att spendera en natt på en campingplats kan ni också ta med ett eldrivet kylskåp. Då kan ni njuta av godbitar som måste hållas kylda. Men glöm inte förlängningssladden eftersom eluttagen kan vara få och glest placerade.

Sinnesfrid kommer från att känna sig trygg och vara hållbar

När all campingutrustning är i skick för att klara utmaningen ska du se till att din bil också är det. Om ni planerar att vika av lite från vägen för att nå det perfekta stället att sätta upp tältet på bör du minst kontrollera att dina däck har tillräckligt lufttryck för att klara ojämnheter längs vägen.

Visste du att större delen av miljöeffekten i däckens livscykel kommer av den tid det används? Nokian Tyres Hakka sommardäck är konstruerade för att vara säkra på vägen, och de gör resan grönare med lågt rullmotstånd. Detta innebär lägre bränsleförbrukning och därmed lägre koldioxidutsläpp.

SINNESRO PÅ NORDISKA SOMMARVÄGAR

Våra Nokian Hakka sommardäck ger en säker resa under alla nordiska vägförhållanden från tidig vår till sen höst. Hitta sommardäcken som passar dig och njut av bekymmersfri körning.

NOKIAN HAKKA SOMMARDÄCK