Det är en vacker resa

Ta en hemester och få perfekt kvalitetstid

minute read

Känner du för att ha lite kvalitetstid med din partner i sommar? Kanske du oroar dig för flygets inverkan på miljön? Eller bara på din plånbok? En del av oss har också svårt att få tid med en längre paus i våra fulla scheman med lämningar och hämtningar, möten och resor till arbetet.


Lyckligtvis behöver en semester inte alltid betyda att flyga till avlägsna platser och bo på ett hotell i flera veckor: de bästa platserna för avkoppling kan vara precis utanför dörren. En bra start är en ledig helg, en stuga och en bil.

Resan dit kan vara en upplevelse i sig

Med barn kan det vara lättare att bo på hotell, men för en romantisk hemester bara för er två är det perfekt med en stuga som ni kan hyra för en helg.  Glöm alla scheman och gör körningen dit till en del av kvalitetstiden tillsammans.

Se till att ni har tillräckligt med tid att göra så många stopp ni vill på vägen – landsbygden är full av lokala mataffärer, små butiker och naturens underverk att besöka. När ni har gott om tid är det inte hela världen om ni kör lite vilse och tar en omväg, utan snarare ett tillfälle att hitta speciella platser som ni aldrig skulle känna till annars.

Utrustning av bra kvalitet gör livet enklare även på semestern

Om ni gillar friluftsliv kan en natt under stjärnhimlen i ett tält, eller till och med i er bil, vara den perfekta upplevelsen. Hitta ett naturområde i närheten och hoppa in i bilen. Camping är lätt att organisera eftersom ni inte behöver boka något i förväg, och naturen är öppen för alla tacka vare allemansrätten.

Men om ni planerar att sova utomhus eller i bilen är det viktigt att ni har rätt utrustning för komfort och hållbarhet. När du investerar i kvalitetsutrustning behöver du inte ständigt byta ut den, och om du tar väl hand om den kommer den alltid att vara redo för användning när ni har lite ledig tid att komma iväg.

Om ni planerar att åka till en stuga i skogen eller till ett avlägset område är det en bra idé att kontrollera däcken innan ni startar, eftersom däck i gott skick är avgörande för att ta sig fram på landsvägarna. Om du behöver köpa nya däck, investera då i sådana som är särskilt utvecklade för de krävande nordiska vägarna.

Fem tips för den perfekta hemestermenyn

  1. Om ni ska bo i en hyrd stuga bör ni försäkra er om att den har ett välutrustat kök. Ni måste ju äta, så varför inte göra måltiderna till en del av semesterupplevelsen: planera och laga mat tillsammans. På så sätt blir ingen fast i köket hela semestern, utan matlagningen blir en gemensam aktivitet. 
  2. Gör måltiderna speciella genom att laga något du normalt inte lagar, eller prova något du aldrig har lagat förut. Gör måltiderna än mer minnesvärda genom att använda produkter efter säsong, eller som ni har handlat i en liten lokal butik på vägen.
  3. Om ni ska campa bör ni ha ett litet bärbart campingkök som ni kan använda var som helst. Köp matvaror som är lätta att bära och att värma upp, och packa bara så mycket som ni tror att ni kommer använda.
  4. Ute i naturen är det inte alltid möjligt att värma mat, så ha något med er som ni kan äta utan tillagning. Nötter, torkad frukt och proteinbars är också snabba och enkla mellanmål att ha med om ni tänker gå på skogspromenad. Om ni inte tänker gå långt kan ni ta med er varm mat i en termos för att göra lunchen speciell.
  5. Om ni har en stad i närheten är en hemester det perfekta tillfället att prova nya restauranger. Varför inte gå till ett ställe som känns speciellt och äta frukost, brunch eller middag – eller alla måltider!

SINNESRO PÅ NORDISKA SOMMARVÄGAR

Våra Nokian Hakka sommardäck ger en säker resa under alla nordiska vägförhållanden från tidig vår till sen höst. Hitta sommardäcken som passar dig och njut av bekymmersfri körning.

NOKIAN HAKKA SOMMARDÄCK