fre januari 16 10:09 2015 i kategori Produktmeddelanden

Mer bärkraft och slitstyrka:

Nya framdäcket Nokian NTR 52 fungerar pålitligt även efter många mil

Nokian Heavy Tyres lanserar ett nytt framdäck Nokian NTR 52 för medellånga och långa transporter, för lastbilar och bussar. Däcket klarar av de nya bärighetskraven enligt EURO 6 och däckets bärighetsklass är högre än på sin föregångare, Nokian NTR 32. Nokian NTR 52 har märkningen M+S och däcket passar utmärkt för året runt bruk. Däckets nya konstruktion och slitbanegummiblandning ger ett utmärkt körresultat och bra grepp på huvudvägar.

Nokian NTR 52

Nokian Tyres har utvecklat ett helt nytt mönster som består av skarpt slingrande spår. Det nya mönstret är modellskyddat i Europa.

− Nokian NTR 52 ger mycket bra slitstyrka. När däcket slits blir spåren ännu mer slingrande, vilket ökar ribbornas sidostöd och förbättrar samtidigt körstabiliteten. Fördelen med de nya spåren är också att färre stenar fastnar i dem. Dessa egenskaper gör att däcket fungerar pålitligt även när det är slitet, berättar Teppo Siltanen, produktchef för Nokian lastbilsdäck.

Den jämna slitageformen, tillsammans med den nya konstruktionen, ger en lång livslängd och fler mil. Däckets låga rullmotstånd sparar bränsle och ökar komforten. Även däckljudet är lågt, vilket ytterligare ökar komforten.

Slitagevarnaren (Driving Safety Indicator, DSI), som Nokian Tyres har utvecklat, ökar säkerheten och underlättar kontrollen av slitaget. Slitagevarnaren visar med tydliga siffror hur många millimeter av slitbana som finns kvar i däckets huvudspår.

Nokian NTR 52 är speciellt utvecklat för Norden, Centraleuropa och Ryssland. De tre första dimensionerna finns tillgängliga i början av år 2015. 

  • 315/70R22.5 156/154L (154/150M)
  • 315/80R22.5 156/154L (154/150M)
  • 295/80R22.5 152/148M

Säkerhet och ekonomi för krävande yrkeskörning

Nokian lastbils- och bussdäck utvecklas för krävande yrkesbruk och för varierande förhållanden för att säkerställa säkraste möjliga transporter, oavsett väderförhållanden eller väglag. På våra egna testcenter i Ivalo och Nokia testar vi körning i svåra förhållanden året om.

Däcken vidareutvecklas genom att köra med dem hundratusentals mil i olika användningsmiljöer och på olika väglag. Vårt nära samarbete med åkerier ger oss värdefull information som vi kan använda som stöd i vårt utvecklingsarbete. Syftet med de mångsidiga testerna är att kunna erbjuda yrkeschaufförer marknadens säkraste och mest ekonomiska däck. Vår omfattande kompetens har långa traditioner. Vi utvecklade världens första vinterdäck för lastbilar redan år 1934.

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianntr52

Läs mer om Nokian-sortimentet
http://www2.nokiantyres.com/lastvagnar-och-bussar

Nokian truck tyres

Se på video: http://youtu.be/bUo9WtDIY3I

Världens första vinterdäck uppfanns för 80 år sedan

Se på video: http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

Mer information:

Nokian Heavy Tyres
Teppo Siltanen
Product Manager, Lastbilsdäck
tel. +358 10 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Nokian Däck AB
Mats Fahlgren
Försäljningschef, Tunga däck
tel. 08-474 74 40
mats.fahlgren(at)nokiantyres.com