mån februari 15 11:00 2016 i kategori Företagsnyheter

Nokian Tyres inleder samarbete med Formel 1-stjärnan Mika Häkkinen

Tvåfaldige Formel 1-världsmästaren Mika Häkkinen och världens nordligaste däcktillverkare Nokian Tyres har gjort ett flerårigt samarbetsavtal. Under avtalsperioden kommer Mika Häkkinen att vara med i projekt som stöder Nokian Tyres varumärke och han kommer även delta i aktiviteter som främjar trafiksäkerheten.

Nokian Tyres inleder samarbete med Formel 1-stjärnan Mika Häkkinen

− Mika är en ikonisk finländare som har visat hur man kan bli framgångsrik och ta sig till den absoluta toppen inom Formel 1, säger Ari Lehtoranta, vd för Nokian Tyres.

− Han är en mycket jordnära person, men samtidigt har han visat vad man kan åstadkomma när man har viljan att vinna och när man kompromisslöst ständigt vill nå bättre resultat. Det handlar om precis samma värderingar som vi på Nokian Tyres sätter högt värde på. Vi väntar ivrigt på att våra konkreta projekt med Mika kommer i gång, förklarar Ari Lehtoranta.

Gemensamma värden både för F1-mästaren och Nokian Tyres

Mika Häkkinen säger att Nokian Tyres är ett framgångsrikt finskt företag och han ser positiva kvaliteter på företagets finska ursprung, dess värderingar och produkter.

− Att vara finländare betyder för mig att inte ge upp – den berömda finska sisun. För att hålla sig i toppen och för att kunna bli en vinnare så ska man ständigt lära sig och utveckla nya saker. Det här stämmer även med Nokian Tyres. Nya innovationer och den ständigt pågående produktutvecklingen garanterar att företaget förblir en föregångare och teknologisk ledare när det gäller däcksäkerhet, berättar Mika Häkkinen.

Formel 1-världsmästaren har en lång karriär inom racing bakom sig och vet att däck av hög kvalitet är mycket viktigt både på racingbanan och på vanliga vägar.

− För mig är det avgörande att jag kan lita på däcken och deras prestanda även i extrema förhållanden. Nokian Tyres däck är utvecklade och testade i extrema nordiska förhållanden och jag vet att jag kan lita på dem, oavsett förhållanden. Nokian Tyres är ett varumärke av toppkvalitet och jag ser verkligen framemot att börja samarbeta med företaget, säger Mika Häkkinen.

Nokian Tyres – kompromisslös säkerhet

Nokian Tyres är den enda däcktillverkaren i världen som koncentrerar sig på produkter och tjänster som underlättar bilkörning i utmanande förhållanden. Företagets innovativa däck för personbilar, lastbilar och tunga maskiner marknadsförs huvudsakligen i områden där det finns snö, skogar och skiftande årstider som gör körförhållanden utmanande.

Produktutvecklingen av hög kvalitet baseras på finskt kunnande. Efter 80 år i branschen fortsätter vi våra ständiga tester och vårt ihärdiga arbete att hitta nya bättre tekniska lösningar. Företaget utvecklade och tillverkade världens första vinterdäck år 1934. Två år senare lanserades det välkända varumärket Nokian Hakkapeliitta för nordiska vinterförhållanden. Vi vet att extremt krävande förhållanden kräver snabbt tänkande, orubblig kampvilja och viljan att kunna samarbeta. Enligt dessa principer utvecklar och tillverkar vi även marknadens mest avancerade sommardäck som övervinner grova asfaltvägar och besvärliga väderförhållanden.

Bilder: www.nokiantyres.com/hakkinen

Mer information:

Nokian Tyres – världens nordligaste däcktillverkare
https://www.nokiantyres.se/foretaget/om-oss/

Video: Nokian Tyres – snabbast på is, 335,713 km/h
https://youtu.be/VW5GMsT32RM

Video: Nokian Tyres sommardäck – tester i extrema förhållanden
https://www.youtube.com/watch?v=_LtmPkBp9do   

Video: Testcentret White Hell i Ivalo, Finland
http://youtu.be/Tjx8uX-32QU

För mer information kontakta:

Antti-Jussi Tähtinen, marknads- och kommunikationsdirektör, tel. +358 10 401 7940, antti-jussi.tahtinen@nokiantyres.com

Produktchef, personbilsdäck, Jon Persson, tel. Nokian Däck AB, tel. 08 474 74 47 jon.persson@nokiantyres.com 

www.nokiantyres.se

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
You Tube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokiantyressverige 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc