Ännu mer slitstarkt lantbruksdäck Nokian Country King ger en extra arbetssäsong

1.9.2010 8:15 i kategori Företagsnyheter

Slitstyrkan på specialdäcket Nokian Country King, avsett för året runt maskinentreprenad, har maximerats med hjälp av en ny gummiblandning. Som ett resultat av ett noggrant utvecklingsarbete ökade däckets slitstyrka upp till 20 procent jämfört med föregångaren. Samtidigt förbättrades det klackmönstrade specialdäckets skydd mot stick- och skärskador, vilket är särskilt viktigt i varierande bruk på släpvagnar. Nokian Country King flotation-radialdäck rullar lätt både på åkern, landsväg och entreprenadkörning.

– I praktiken innebär förändringarna att entreprenören kan använda däcket under en arbetssäsong till i många typer av arbeten. Däcket är driftsäkert på tunga och slitsamma transportsträckor med varierande underlag. Ju mindre däckskador det blir desto mer effektiva drifttimmar ger däcket. Utöver dessa förbättringar har däcket kvar sina tidigare goda egenskaper som mycket bra grepp, lågt rullmotstånd och komfortabla köregenskaper, säger Martti Päivinen, produktutvecklingschef på Nokian Heavy Tyres.
 
Nokian Country King sparar bränsle och är ett bra val till stora lantbruksmaskiner och släpvagnar, som körs mer på vanliga vägar än på åkern. I den här typen av arbeten används stora maskiner och lasterna är tunga, vilket kräver att däcken måste vara slitstarka och driftsäkra. Med tung last ökar Nokian Country Kings bärighet och kontaktyta med marken. Tack vare den robusta konstruktionen gungar inte släpvagnen under lastning. Det moderna radialdäcket har en förstärkt stålradialkonstruktion som håller länge och ger god bärighet både på steniga åkrar och på mjuk sandmark. Under långa arbetsdagar sätter man stort värde på däckets låga ljudnivå och komfortabla köregenskaper.
 
Mönstret som öppnar sig från slitbanans skulderområde gör att däcket rensar sig lätt och snabbt. Slitagevarnaren (DSI) visar mönsterdjupet med tydliga siffror. Däckets hastighetsklass är D (65 km/h). Tack vare det låga rullmotståndet minskar bränsleförbrukningen, vilket gör att däcket är ett ekonomiskt och miljövänligt val. Den nya gummiblandningen finns på alla Nokian Country King specialdäck som säljs i fortsättningen.
 
Nokian Heavy Tyres är föregångare i miljöfrågor. Som första däcktillverkare i världen slutade Nokian Tyres att använda skadliga högaromatiska oljor i sin produktion. Även i tillverkningen av Nokian Country King används enbart renade, lågaromatiska oljor.
 
Nokian Country King – stabilt och mångsidigt floation-radialdäck  

  • Hög bärighet, stabilt och komfortabla köregenskaper
  • Lågt rullmotstånd minskar bränsleförbrukningen
  • Rensar sig lätt och snabbt

 Mer information
  
Jan Boberg, marknadschef Nokian Däck AB, tel. 08-4747 455, Jan.Boberg(at)nokiantyres.com
 
Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres, tel. +358 10 401 7544, martti.paivinen(at)nokiantyres.com