Ett däck som möjliggör nya affärer – den nya Nokian Ground Kare grävmaskinens däckstorlekar ger mer mångsidighet för hjulgrävare

Ett däck som möjliggör nya affärer – den nya Nokian Ground Kare grävmaskinens däckstorlekar ger mer mångsidighet för hjulgrävare

29.3.2022 10:00 i kategori Produktmeddelanden

Att kunna utföra mångsidiga jobb är vanligtvis bra för entreprenadaffärer – och schaktning är inget undantag. Entreprenörer från många av världens hörn har märkt att kapaciteten hos deras hjulgrävare och prestanda hos däck jämfört med dubbla hjul ökat avsevärt med Nokian Ground Kare-däcken. Även grävlastare presterar som bäst med en mångsidig uppsättning däck. Nu utökas Nokian Ground Kare-däcksortimentet med tre nya storlekar för att ge grepp och stabilitet åt fler entreprenörer.

Hjulgrävare med enhjulskonfiguration har vissa fördelar jämfört med sina tvåhjuliga motsvarigheter, som till exempel att de är skonsammare mot jorden och att inte stenar fastnar mellan däcken. Nokian Ground Kare -däcksortimentet har bevisat sitt värde på mjuk mark, där dess prestanda är överlägsen smalare dubbla hjul. Vissa entreprenörer har till och med rapporterat att de nu kan arbeta på jordar där det tidigare krävts en bandgrävare.

”En hög utnyttjandegrad hjälper entreprenörerna att få ut det mesta av sin maskininvestering”, säger Kimmo Kekki, produktchef på Nokian Tyres. ”Nokian Ground Kare är ett utmärkt allrounddäck för många typer av jobb, vilket gör att man kan göra mer med sin grävmaskin.”

 

En rätt uppsättning funktioner

Vid grävarbete är däckstabilitet nyckeln till snabbt och säkert arbete. Nokian Ground Kare-däck har utmärkt stabilitet som ger arbetet en solid grund.

”En annan avgörande egenskap är det stora fotavtrycket som minimerar markskadorna”, säger Kimmo Kekki. ”Och den speciella gummiblandningen säkerställer utmärkt grepp även under vinterförhållanden - ytterligare en poäng till fördel för breda enkelhjul.”

 

Lång livslängd

Ett grävmaskinsdäck måste tåla många olika underlag, inklusive vägtransporter. Med sitt stora fotavtryck och robusta gummi, slits Nokian Ground Kare-däcket mycket långsamt och jämnt.

”En annan sak som påverkar däckens livslängd är risken för däckskador på steniga byggarbetsplatser med knivvassa stenar och armeringsjärnsfragment”, påminner Kimmo Kekki. ”Nokian Ground Kare är stål förstärkt mot skärsår och sprickor, och till skillnad från med dubbla däck kan stenarna inte kila mellan dem.”

 

Däck för grävlastare

I skickliga händer är grävlastare verkligen mångsidiga verktyg. De har många användningsområden, från byggarbetsplatser till underhåll av kraftledningar eller järnvägar. Med Nokian Ground Kare-däcken kan grävlastare också dra nytta av bättre arbetsstabilitet, utmärkt grepp året om samt mjuk och tyst körning vid vägtransporter.

”Vid användning av grävlastare har Nokian Ground Kare verkligen en imponerande livslängd”, påpekar Kimmo Kekki. ”Dessutom finns det en speciell semi-slick-version för järnvägsanvändning!”

 

Komplett hjulexpertis

Hjulen fungerar hand i hand med däcken och spelar också en viktig roll för smidigt grävarbete. Nokian Tyres producerar även högkvalitativa hjul, vilket förser många maskintillverkare med perfekt matchade kompletta hjulsatser.

”Att ha både hjulet och däcket optimerade för den avsedda användningen garanterar sömlöst arbete”, säger Kimmo Kekki. ”Till exempel våra Tube Edge-hjul som har en unik förstärkt struktur som stödjer däcken på bästa möjliga sätt!”

 

Storlekar och tillgänglighet

Utöver befintliga Nokian Ground Kare-storlekar finns det tre nya storlekar från och med februari. Det största däcket är 710/40-22,5, och har extra stort fotavtryck för att arbeta på mjuk jord. Medan den befintliga storleken 650/45-22,5 fortfarande ger den bästa lastkapaciteten i sortimentet för tunga maskiner – 6 900 kg vid 40 km/h med ett tryck på 6 bar – är den nya däckstorleken 600/50-22,5 ett utmärkt val för mindre maskiner.

För grävlastare med tunga arbetsredskap ger den nya storleken 620/60B30 utmärkt bärförmåga. Det kompletterar den befintliga 620/60B34 storleken, som även finns som en speciell semi-slick-version för järnvägsanvändning.

 

600/50-22,5 173A8 GROUND KARE SF TL

650/45-22,5 175A8 GROUND KARE SF TL

710/40-22,5 173A8 GROUND KARE SF TL

 

620/60B30 176A8 GRUND KARE SB TL

620/60B34 178A8 GROUND KARE SB TL

620/60B34 178A8 GROUND KARE SEMI-SLICK SB TL

 

 

 

Mer information:

Arne Axelsson, Business Manager, Nokian Heavy Tyres  
[email protected] , tel. +46766984 484 

Kimmo Kekki, produktchef, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected] , tel. +358 10 401 7254

Marketing, Nokian Heavy Tyres 
[email protected]  

 

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/groundkarepr 

Produktsida: www.nokiantyres.com/groundkare

Företagets webbplats: https://www.nokiantyres.se/heavy