Nokian Armor Gard 2 klarar utmaningarna med markarbete i stadsmiljöer

Nokian Armor Gard 2 klarar utmaningarna med markarbete i stadsmiljöer

21.3.2018 11:21 i kategori Företagsnyheter

Nokian Heavy Tyres lanserar ett nytt däck, Nokian Armor Gard 2 med innovativa egenskaper för moderna markarbeten i stadsmiljöer världen över.

Utmaningarna med markarbeten i stadsmiljö är välbekanta. Det gäller att kunna arbeta säkert och stabilt även i de mest krävande förhållandena och att minska däckslitaget vid långa vägtransporter. Nokian Tyres branschledande produktutveckling löste dessa problem med nästa generations premiumdäck. Nya Nokian Armor Gard 2 har alla egenskaper som krävs vid markarbeten i stadsmiljö.

Hållbarhet och stabilitet av högsta klass

Nokian Armor Gard 2 ger bättre stabilitet och längre livslängd jämfört med tidigare versioner av Armor Gard-däck. Däcket är 25 procent styvare och har en stomkonstruktion som ger både stabilitet och smidighet vid markarbeten.

Nokian Armor Gard 2 har en ny och bredare mönsterdesign som minskar marktrycket och gör däcket mer slitstarkt. Detta tillsammans med tolv procent mer gummi gör att däcket ger fler mil på asfaltsytor.

Erfarenhet i kombination med nyskapande

På Nokian Heavy Tyres kombineras mångårig erfarenhet med kontinuerlig utveckling. Nokian Armor Gard 2 är ett bra exempel på styrkan i våra processer. Däckets mer rektangulära form tar däcket till nya nivåer i stabilitet.

Med Armor Gard 2 blir körningarna mellan olika arbetsplatser tysta och komfortabla. Den exakta väghållningen är perfekt för de mest krävande uppgifter.

Egenskaper

  • Utmärkt för långa transporter på väg
  • Bred slitbana med tolv procent mer gummi jämfört med den tidigare generationen av Armor Gard ger längre livslängd
  • Stomkonstruktionen har avkylande egenskaper för att optimera slitstyrkan
  • Slitagevarnaren gör det enkelt att kolla däckets skick  

Tillgänglighet

Nokian Tyres Armor Gard 2 finns tillgänglig i 10.00-20 och under 2018 kommer även 11.00-20.

Bilder och pressmaterial
www.nokiantyres.com/armorgard2_materials

Mer information
https://www.nokianheavytyres.se 
https://www.nokiantyres.se/armorgard2

Ytterligare information:

Toni Silfverberg, Head of Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd [email protected], tel. +358 10 401 7854

Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7819

Jimmy Gustavsson, Product Manager, Nokian Tyres Sweden, 070 520 33 90, [email protected]

 

Om Nokian Tyres 

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare. Företaget verkar för och möjliggör säker körning under krävande förhållanden. Vi är den enda däcktillverkaren som fokuserar på produkter för både krävande förhållanden och kundernas behov. Innovativa däck för personbilar, lastbilar och tunga maskiner marknadsförs framförallt i områden med snö, skog och krävande körförhållanden som beror på skiftande årstider. Vi utvecklar våra produkter med hållbarhet och miljövänlighet som mål genom produktens hela livscykel. 2017 hade företaget en nettoförsäljning på cirka 1,6 miljarder euro och 4 600 anställda vid årets slut. Nokian Tyres är börsnoterat på Nasdaq Helsinki.