Nordman däck även till hamnmaskiner

5.7.2011 3:21 i kategori Företagsnyheter

Sortimentet av Nokian Nordman däck ökade i början av sommaren när nya däckmodeller för hamnmaskiner lanserades. Även en ny Nordman-produkt för gruvmaskiner som arbetar under marken är på gång.

Nokian Nordman Harbour är ett robust diagonaldäck för maskiner för containerhantering, teleskoptruckar och RTG hamnmaskiner. Det nya Nordman RTG-däcket har en ny konstruktion och slitbana, särskilt optimerade för RTG hamnmaskiner.
 
Utvecklingen av produktfamiljen Nordman har pågått sedan flera år. Nokian Heavy Tyres ville lansera ett utmärkt däckalternativ med bra pris/kvalitet förhållande som ändå inte har alla de toppegenskaper som däck i premiumklass har.
 
− Vi uppfyllde önskemålen från våra kunder och utvecklade först Nordman skogsmaskinsdäcket som lanserades förra året. Däcket är en mycket funktionell specialprodukt, säger Vesa Sampakoski, marknadschef på Nokian Heavy Tyres.
 
− Nokian Nordman produktserien passar utmärkt för eftermontering, exempelvis på helrenoverade maskiner. Många väljer Nordman däck även som första val. Pålitlighet är det viktigaste nyckelordet, kunden får vad han förväntar sig.
 
De flesta Nordman-produkterna passar för samma typ av maskiner som premium-produkterna. Dessutom utvecklas nya Nordman däckmodeller som kan användas i helt nya användningsområden.

Nokian Nordman Harbour

  • Stabilt och robust diagonalkonstruktion
  • Bra pris/timresultat förhållande
  • Passar för: maskiner för containerhantering, teleskoptruckar, RTG hamnmaskiner

Nokian Nordman RTG

  • Den avrundade slitbanan underlättar styrningen av den massiva maskinen
  • Bra pris/timresultat förhållande
  • Passar för: RTG-kranar