Ny dimension för grävmaskinsdäcket Nokian Armor Gard 2

Ny dimension för grävmaskinsdäcket Nokian Armor Gard 2

18.10.2018 10:00 i kategori Företagsnyheter

På våren 2018 lanserade Nokian Tyres ett nytt grävmaskinsdäck med en uppsättning egenskaper som passar perfekt för utmanande grävarbeten i stadsmiljö. Tack vare den nya storleken 11.00-20 kan ett bredare utbud av grävmaskiner nu utrustas med Nokian Armor Gard 2.

På våren 2018 lanserade Nokian Tyres ett nytt grävmaskinsdäck med en uppsättning egenskaper som passar perfekt för utmanande grävarbeten i stadsmiljö. Tack vare den nya storleken 11.00-20 kan ett bredare utbud av grävmaskiner nu utrustas med Nokian Armor Gard 2.

Nokian Armor Gard 2, ett verkligt premiumdäck ur nästa generation, har under våren 2018 letat sig från produktutvecklingen och ut i butikerna. Fokus för detta produktutvecklingsarbete i världsklass var de krav som ställs vid grävarbeten i stadsmiljö: att förbättra däckets stabilitet och säkerhet och på samma gång se till att det har en lång livslängd, även vid långa transporter på väg.

Arbetsbeprövad design

De krav som ställdes på utvecklingsarbetet uppfylldes med högsta betyg. ”Nokian Armor Gard 2 har 25 % högre vertikal styvhet än föregångsmodellen”, säger Eva-Leena Varpe, produktchef för OTR-däck på Nokian Tyres. ”Det ger bättre stabilitet vid grävarbeten, vilket i sin tur ger högre precision, något som är mycket viktigt när man arbetar i tätbefolkade områden.”

Vägarna tenderar att vara belagda både vid arbetsplatserna i städerna och vid transporterna mellan dem. Det kan leda till att grävmaskinernas däck slits ut i förtid. Nokian Armor Gard 2 är förberett även för denna utmaning. ”Det breda slitbanemönstret ger ett lägre yttryck, vilket innebär att däcket slits ut långsammare”, förklarar Varpe. ”Jämfört med föregående modell har vi också lagt till 12 % mer gummi i mönstret, så det finns mycket mer att slita av.”

Fördelar för entreprenörerna

Alla lanseringar av produkter från Nokian Tyres har föregåtts av grundliga tester vid riktiga arbetsplatsförhållanden. De entreprenörer som redan använder Nokian Armor Gard 2 i sina grävarbeten har lagt märke till samma saker som våra testanvändare: de fungerar inte bara bra på vägen, utan däcken går även bra på mjuka underlag utan att sättas igen. Dessutom har vägtransporterna blivit tystare och mer bekväma. ”Vi har fått positiv feedback från användarna”, säger Varpe på Nokian Tyres med ett leende. ”För min del är jag glad att vi skapat ett däck med egenskaper som verkligen kan hjälpa entreprenörerna i deras dagliga arbete.”

Nu tillgängligt i två storlekar

Nokian Armor Gard 2 lanserades först bara i en storlek, 10.00-20. Den nya storleken 11.00-20 gör det möjligt för ännu fler entreprenörer att förbättra sina grävmaskiners egenskaper både på arbetsplatsen och under transport.

 

Mer information

www.nokiantyres.com/heavy

www.nokiantyres.com/armorgard2

Foton och pressmaterial

www.nokiantyres.com/armorgard2_materials

Mer information finns på

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tel. +358 10 401 7854

Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tel. +358 10 401 7819